BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Baklagiller KANSER riskini azaltıyor

Baklagiller KANSER riskini azaltıyor

Baklagillerin, kahverengi pirinç, yeşil sebze ve kurutulmuş meyve yemek bağırsak kanseri ihtimalini üçte bir nispetinde azaltıyor.



Baklagillerin, kahverengi pirinç, yeşil sebze ve kurutulmuş meyve yemek bağırsak kanseri ihtimalini üçte bir nispetinde azaltıyor. California’daki Loma Linda Üniversitesi bilim adamları, haftada en az üç kere kurutulmuş meyve yemenin de bağırsaklarda polip oluşması tehlikesini azalttığını tespit ettiler. 3 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, haftada en az üç defa mercimek, kuru fasulye gibi baklagil tüketmenin, polip (bağırsaklarda kansere dönüşebilen küçük tümörler) oluşması ihtimalini azalttığı bildirildi. Haftada bir kahverengi pirinçle her gün yeşil sebze yemenin de kanser ihtimalinin daha da azalmasına yol açtığı kaydedildi.
Kapat
KAPAT