Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'38 sivilin öldüğü hava saldırısını ABD gerçekleştirdi'

Düzenleyen:
'38 sivilin öldüğü hava saldırısını ABD gerçekleştirdi'

DÜNYA Haberleri

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, 16 Mart'ta Suriye'nin Halep iline bağlı Cine köyünde 38 sivilin öldüğü hava saldırısını ABD'nin gerçekleştirdiğini bildirdi.

BM İnsan Hakları Konseyi'ne bağlı Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Konseyi, Suriye raporunu yayımladı. 

Komisyon raporunda 16 Mart'ta Suriye'nin Halep iline bağlı Cine köyünde 38 sivilin namaz kıldıkları sırada öldürüldüğü hava saldırısını ABD'nin gerçekleştirdiği bilgisine yer verdi.

Raporda, "ABD güçleri, bir camiye saldırırken, Cine, Halep'te sivilleri korumak için makul önlemleri almakta başarısız olarak, uluslararası insani hukuku ihlal etti." denildi.

ABD saldırısını AA ortaya çıkarmıştı

ABD, hava saldırısını Suriye’de "El Kaidecilerin toplanma alanı" olduğu gerekçesiyle düzenlediğini iddia etmişti. Ancak AA, vurulanların, radikal görüşlere mesafesiyle bilinen Tebliğ Cemaati mensuplarının bulunduğunu ortaya çıkarmıştı. 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), AA’nın sorusu üzerine saldırının ayrıntılarını paylaşmıştı. 

AA muhabirine yapılan yazılı açıklamada, önce söz konusu saldırının İdlib'de gerçekleştirildiği bildirilmiş, "El Kaide'ye ait bir toplanma yerinin vurulduğu ve çok sayıda teröristin öldürüldüğü" iddia edilmişti. 

AA muhabirinin, İdlib'deki saldırı ile Halep’in Cine köyündeki saldırının aynı saldırılar olup olmadığı şeklindeki sorusuna cevap veren bir CENTCOM yetkilisi ise saldırının İdlib'de değil Halep'in Cine köyü yakınlarında gerçekleştirildiğini kabul etmişti. Yetkili, olayı incelediklerini ve detayları paylaşacaklarını kaydetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...