Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Van'da bulundu, 2 bin 750 yıllık!

Düzenleyen:
Van'da bulundu, 2 bin 750 yıllık!

YAŞAM Haberleri

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde bulunan Urartular'dan kalma Çavuştepe Kalesi'nde yapılan kazılarda, Urartuların ölü gömme geleneğine ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı.

Kültür ve Turzim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Van'a yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Urartular'dan kalma Çavuştepe Kalesi'ndeki yeni buluntularla ilgili açıklama yaptı. Son yıllarda kalenin, definecilerin uğrak yeri olarak yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı belirtilen açıklamada, Çavuştepe Kalesi'nde geçekleştirilen kazılarda Urartuların ölü gömme adetlerine ilişkin önemli verilere ulaşıldığı kaydedildi. Nekropolü kurtarmak üzere bakanlığın izinleriyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rafet Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleştirilen kazılarda ulaşılan ve bir karı- kocaya ait olduğu tahmin edilen insan iskeletleri bilimsel açıdan bir ilk olduğu kaydedildi.
Van'da bulundu, 2 bin 750 yıllık!

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...