Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Hainlerin vatandaşlığı elbette gözden geçirilecek'

Düzenleyen:
'Hainlerin vatandaşlığı elbette gözden geçirilecek'

POLİTİKA Haberleri

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Hainlerin bu onurlu, şerefli vatandaşlıktan çıkarılması elbette gözden geçirilecektir. Ama bu konularla ilgili durumlar Bakanlar Kurulu’nda değerlendirilir ve Hükümet Sözcümüz tarafından açıklanır” dedi.

Adalet Bakanı Gül, AK Parti İl Başkanları Toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Terör örgütü üyelerinin vatandaşlıktan çıkarılmasına ilişkin Bakan Gül, “Hainlerin bu onurlu, şerefli vatandaşlıktan çıkarılması elbette gözden geçirilecektir. Ama bu konularla ilgili durumlar Bakanlar Kurulu’nda değerlendirilir ve Hükümet Sözcümüz tarafından açıklanır” diye konuştu.

''HİÇBİR ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK''

Bakan Gül, FETÖ mensuplarının yargılanmasına büyük bir hızla devam edildiğini vurgulayarak, "Bu nedenle yargı mensuplarımıza, yargıyı takip eden şehit yakınlarına ve avukatlarına teşekkür ediyorum. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak ve bu adalet yerini bulacaktır. Mahkeme heyetleri kuruldu davaların hızlanması ve yargılamanın hızlı bir şekilde yapılması için. Personel alımlarına yoğun bir çalışmamız yine davaların hızlı bir şekilde sonuçlanması için. Ek heyetler ve mevcut heyetlerin dosya yoğunluğunu azaltacak şekilde çalışmalarımız sürüyor. Bu konularla ilgili iş yükünün artmadan, Akıncı Davası gibi diğer çatı davalarına bakın mahkeme heyetlerinin yeni dosyalarla yoğunlaşmaması için her türlü tedbiri alıyoruz. Yargılamalar adil şekilde sürüyor, daha da hızlanacak. Hainler, birbirlerine gaz verip, kamerayla hakim gösterdiği halde yüzüne bakarak dalga geçenlerin, bu milletle, adaletle, yargı sistemiyle dalga geçilemeyeceğini mahkemelerimizin en yakın zamanda verecekleri kararla görecekler” şeklinde konuştu.

“ANKARA’DA 5 DURUŞMA SALONU YAKIN ZAMANDA FAALİYETE GEÇECEK”

Yeni cezaevlerinin inşası için çalışmaların devam ettiği bilgisini de veren Bakan Gül, “Cezaevleri yüksek güvenlikli olduğu için biraz zaman alıyor ama bunların hızlanması için her türlü çalışmalarımız devam ediyor. Ankara’da 5 duruşma salonu yakın zamanda faaliyete geçecek. Duruşma salonları yeterli olmadığı için bazı davaların süresi uzuyordu. Bu konuda da Bakanlık olarak ısrarlıyız. Adaletin gecikmeden bu terör örgütleri hakkında karar verilmesi için her türlü tedbiri alıyoruz. Adalet asla şaşmayacaktır. Milletimizin bekasına ve devletimize saldıranlar hak ettikleri cezayı bir an önce bulacaklar” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...