Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Palamutun yerini uskumru aldı

Düzenleyen:
Palamutun yerini uskumru aldı

YAŞAM Haberleri

Geçen yıl yaşanan palamut bereketi, bu yıl yerini uskumru balığına bıraktı. Uzun bir aradan sonra balık tezgahlarında yerini alan uskumruya vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Çanakkale’de av yasağının kalkmasıyla birlikte ’vira bismillah’ diyen balıkçıların yüzünü geçtiğimiz yıllara göre artış gösteren uskumru güldürdü. Geçtiğimiz yıl yaşanan palamut bereketinin yerini alan uskumru tezgahlarda 20-25 liradan satılmaya başladı. Balıkçıların diğer bir beklentisi ise bu yıl lüfer olacağı yönünde.

10 yıldır balıkçılık yapan Numan Mutay, "Şu anda sardalyemiz bol. Uskumru bu sene bol görünüyor. Yalnız palamuttan pek ümitli değiliz bu sene. Diğer çeşitlerimiz var, geliyor. Balıkta bir sıkıntı yok. Geçen sene son yılın en bol palamutunu yaşadık. Hakikaten çok bol palamut vardı. Bu sene tahmin etmiyoruz. Olsa da o bolluk olmayacak. Fiyatlar biraz yüksek olacak. Palamut geçen sene sezonun ilk günü kendini göstermişti bu sene daha yok. Çok az geliyor. Hep ufak balık palamutlar. Ben 10 yıldır bu işi yapıyorum. 10 yılda ilk defa bu sene uskumruyu bol gördük. Bu sene palamut olmayacak ama uskumru bol olacak. Şu anda uskumru fiyatları çok iyi. Eğer böyle 20-25 lira olursa uskumru vatandaşımız bu sene bol bol balık yer" diye konuştu.

Palamutun yerini uskumru aldı

"HAMSİ KIT GÖZÜKSE DE EYLÜL ORTALARINDA BEKLEDİĞİMİZ BOLLUĞA ERİŞECEĞİZ İNŞALLAH"

Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal ise, "Av yasağının kalkması aslında 1 Eylül itibariyle başlamadı. Mübarek Kurban Bayramı bu sene 1 Eylül’e denk geldiği için birinci, ikinci, üçüncü gün balıkçılar denize çok rağbet göstermediler. Bir de bu sene sezon ayla başladı. Sular henüz daha sıcak olduğu için genel de balıklar kıyıda. Baştan başlayan sezon trol ve gırgır sezonu olduğu için özellikle gırgırda 24 metre altında balık avcılığı yasağı var. Trolde de birçok yerde 3 mil yasağı var. Şu anda aslında denizlerdeki balık stoğunda bir sıkıntı yok. İzlediğimiz kadarıyla palamutta da uskumruda da sardalyada da yeterince bolluk var ama ay aydınlığı olması bir de suların sıcak olması herhalde 1 hafta 10 gün beklediğimiz balığı, denizde balığı görüyoruz ama balıkçılarımız ne kadar yetenekli olursa olsun gırgırda 24 metre yasağı olduğu için trolde de belli mil yasağı olduğu için balıkta şu anda mevsim itibariyle ay aydınlığına denk gelmesi ve suların sıcak olmasından dolayı kıyıya hareket etmesinden dolayı kesat bir görüntü var. Önümüzdeki günlerde uskumru başta olmak üzere palamut, sardalya. Hamsi bu sene Marmara’da kıt da gözükse o dahi bu sene Eylül ortalarında beklediğimiz bolluğa erişeceğiz inşallah. Uskumru bu sene geçmiş yıllara göre daha iyi. Marmara’ya göçünü tamamladı. Dönüşte de iyi av vereceğini tezgahlarda da uygun fiyata satılacağını tahmin ediyoruz. Palamut bu sene de geçen seneki kadar olmasa da olacağını düşünüyorum. Bu sene beklentimiz aslında lüferin olacağı yönünde. Denizin paşası bu sene bizi taçlandıracak inşallah. İyi lüfer geçti Marmara’ya. Dönüşte de sıkıntı olmazsa herhalde iyi av verecek" şeklinde konuştu.

Çanakkale balık halinde, palamut tane 10, sardalya 10, tekir 35, mezgit 20, levrek 40, istavrit 10, barbun 45, çipura 25 liradan satılıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...