Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Denizli'de okul servislerine sıkı denetim

Düzenleyen:
Denizli'de okul servislerine sıkı denetim

YAŞAM Haberleri

Denizli’de, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı öncesi öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması ve olumsuzluk yaşanmaması için okul servis araçları denetlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 2017-2018 eğitim-öğretim sezonu öncesi öğrenci servis araçları denetimine başlandı. Fatih Kapalı Pazaryeri'nde yapılan denetime, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü, ve Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul katıldı. 

Ekipler araçların yaşı başta olmak üzere servis araçlarında olması zorunlu olan otomatik kapı sensörü, emniyet kemeri, kamera sistemi, araç takip sistemi, panik butonu, ışıklı dur levhası, yangın tüpü, ilk yardım çantası ve açılan camlarda parmaklık olması gibi geniş kapsamlı bir denetim yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi "S" plakaya sahip yaklaşık 800 servis aracını denetleyecek. 

''ELVERİŞSİZ ARAÇLARA İZİN VERİLMİYOR''

Denetimlerden dolayı veliler, okul idareleri ve öğrencilerin memnun olduğunu belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, vatandaşları kayıt dışı servis konusunda uyardı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin servis araçlarını 6 ayda bir denetlediğini kaydeden Gökoğlan, Denizli genelinde 800 adet okul servisi yapan aracın bulunduğunu aktardı. Gökoğlan, "Her eğitim öğretim yılı öncesi olduğu gibi bu yıl da servis araçlarımızın fiziki şartlarını denetliyoruz. Fiziki şartları elverişsiz olan araçlara izin vermiyoruz. Bu araçlar Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenli olarak denetleniyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılının kazasız belasız, başarılarla dolu bir şekilde tamamlanmasını diliyorum” dedi. 

''DENİZLİ, SERVİS KAZALARININ EN AZ OLDUĞU İL'' 

Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul, “Denizli, olarak servis konusunda en az kazanın olduğu iliz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılını da sıfır kaza ile bitirmek istiyoruz. Veliler çocuklarını rahatlıkla "S" plakalı araçlara verebilir. Denizli Büyükşehir Belediyesi UKOME kararı ile bütün araçlarımıza kamera sistemi, araç takip sistemi ve acil panik butonu yerleştirdik. Okullara kayıtlar tamamlandığında Okul Servis Yolu sistemi de hayata geçecek. Çocuk okula geldiğinde ve okuldan çıktığında velimizin haberi olacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...