Başvurular ilk günde konut sayısını geçti

Düzenleyen:
Başvurular ilk günde konut sayısını geçti

Ekonomi Haberleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar ve orta gelirli vatandaşlar için İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan bin 892 konuta başvurular 5 Eylül tarihinde başladı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar ve orta gelirli vatandaşlar için İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan bin 892 konuta başvurular 5 Eylül tarihinde başladı. Vatandaşlar konutlara yoğun bir ilgi gösterirken ilk gün 2 bin 155 başvuru yapıldı. Bu ilginin sektörün önümüzdeki dönemde daha da büyüyeceğinin bir göstergesi olduğunu belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan “Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların müracaatlarını 20 Eylül tarihine kadar ilgili kamu bankasına yapması gerekiyor. Başvuruların tamamlanmasından sonra 4 Ekim’de yapacağımız kura çekimi ile konut sahibi olacak vatandaşlarımız belirlenecek” diye konuştu.
Projenin yatay mimari ve mahalle konsepti ile inşa edildiğini vurgulayan Turan, “Bu projede, içinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkânların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu; büyük bir meydana açılan, meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti yer alıyor. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük sosyal alanlar var. Burada çocuklarımız okullara bisikletlerle erişimi bile düşünüldü” dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...