Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akkuyu’ya sınırlı çalışma izni

Düzenleyen:
Akkuyu’ya sınırlı çalışma izni

Ekonomi Haberleri

Enerjide bir taraftan yenilenebilir adımları atılırken bir taraftan da nükleer enerji konusunda çalışmalar hız kazanıyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Enerjide bir taraftan yenilenebilir adımları atılırken bir taraftan da nükleer enerji konusunda çalışmalar hız kazanıyor. Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santraline ilişkin yeni bir aşama kaydedilmesi an meselesi. Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun (TAEK) bu yılki Mali Durum ve Beklentiler raporunda yer alan ifadelere göre, hâlihazırda lisanslama çalışmaları süren projede santralin işletme lisansı başvurusunun değerlendirme çalışmalarının sürdürüldüğü, başvuru kapsamında Eylül ayı sonuna doğru sınırlı çalışma iznine yönelik kararın verilmesinin öngörüldüğü belirtiliyor. Ayrıca denetim faaliyetleri için alınacak teknik destek hizmetleri için de ihaleye çıkılmak üzere son hazırlıkların yapıldığı da vurgulanıyor. Santralin lisanslama çalışmaları kapsamında kurucu tarafından sunulan Saha Parametreleri Raporu’nun da onaylandığı öğrenildi. Kurucu, bu yıl 3 Mart’ta inşaat lisansı başvurusu yapmıştı.
SİNOP NGS NE DURUMDA?
Bir diğer önemli nükleer enerji santrali projesi olan Sinop NGS’de ise proje şirketi kurulması sürecinin, 2018 yılına kadar devam edecek olan fizibilite çalışması sürecinin sonrasına bırakıldığı bildirildi. Yine rapora göre, yer lisansına yönelik olarak devam ettirilen saha etütlerine yönelik yapılan çalışmaların denetimlerine devam edildiği vurgulanıyor. Sinop NGS ile ilgili olarak lisanslama hazırlık çalışmaları kapsamında da raporlar inceleniyor. Lisanslama süreci öncesinde teknik dökümanlardan beklentiler ve kullanılacak teknoloji konusunda TAEK’in EÜAŞ ve proje ortaklarıyla teknik toplantılar yaptığı da raporda yer alan bir diğer detay.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...