Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tabiatı bozulmamış dev ada

Düzenleyen:
Tabiatı bozulmamış dev ada

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Dünyanın dördüncü büyük adası olan Madagaskar, sahip olduğu doğası ile keşfedilmeyi bekliyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu senenin ocak ayında ziyaret ettiği ada ülkesi Madagaskar, keşfedilmeyi bekliyor. Dünyanın dördüncü büyük adası Afrika kıtasına bağlı ve Hint Okyanusu’nun batı kısmında yer alıyor. Tabii güzellikleriyle meşhur Madagaskar’da sayısız millî park, endemik bitki ve canlı türleri var. Madagaskar’ın başkenti Antananarivo, büyük bir ova üzerindeki tepede yer alıyor. Madagaskar, kendi içerisinde ‘Faritra’ olarak adlandırılan 22 bölgeye ayrılmıştır. Söz konusu 22 bölge de yine kendi içerisinde fivondronana olarak adlandırılan 119 ilçeye ayrılmış. 10 Ağustos 1500 tarihinde Portekizli denizci Diogo Dias adaya ilk ayak basan Avrupalı olmuş. Ada ilk olarak 1641 yılında ilk önce Hollandalılar ve daha sonraki dönemlerde de Britanyalı ve Amerikalı tüccarlar adına dolaşan gemiler tarafından uğrak yeri olarak kullanılmış. Fransa adayı ilgi alanı olarak belirlenmiş, 1896 yılında Madagaskar toplumunun karşı çabalarına rağmen adaya sömürge devleti olarak sahip olmuş. Ada 1960 yılında bağımsızlığını kazanmış. Madagaskar’ı gezmek için en uygun zaman aralığı hem mevsimsel geçiş dönemi olmasından ötürü hem de yağış ve sıcaklık durumu açısından nisan-mayıs aylarıdır. Magadaskar’a İstanbul ve Ankara’dan direkt ve aktarmalı uçuşlar var. Bu uçuşlar Antananarivo’ya yapılmakta. Madagaskar ekonomisi gelişmekte olan ülke profili sergilemekte. Ülke genelinde kakao, vanilya, şeker kamışı, karanfil, kahve, pirinç, manyok, fasulye, muz ve fıstık tarımsal ürün olarak ekilip yetiştirilmekte.

 

Tabiatı bozulmamış dev ada

İSLAMİYET HIZLA YAYILIYOR
Resmî kaynaklara göre, yaklaşık 25 milyon kişinin yaşadığı Madagaskar’da Müslümanların nüfusa oranı 2010’da yüzde 1,1 iken bugün yüzde 15’e ulaşmış durumda.

Tabiatı bozulmamış dev ada

Müslümanların yoğun olarak yaşadığı semtlerde, kadınlar da ev ekonomisine katkıda bulunuyor. 

Tabiatı bozulmamış dev ada

Gündüz ebeveynleri çalışan çocuklar, kardeşleriyle ilgileniyor.

EGZOTİK AĞAÇLAR
Madagaskar’ın egzotik doğası içerisinde en çok dikkat çeken bölgelerinden biri de Baobabs ağaçlarının yer aldığı bu alan... Dünyanın dört bir yanından fotoğrafçılar yalnızca bu değişik formdaki ağaçları karelemek için ülkeye akın ediyor. Bu ağaçların, 800 yıl kadar yaşayabilmesi de bir başka dikkat çeken nokta.

Tabiatı bozulmamış dev ada

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...