Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ev satın almak hangi mevsimde daha kârlı?

Düzenleyen:
Ev satın almak hangi mevsimde daha kârlı?

EMLAK Haberleri

Her mevsim, potansiyel ev alıcısına farklı avantajlar sunuyor. Yazın mı ev almalı yoksa kış mevsimi daha mı uygun? Bu tür sorularla ve istatistiklerle sık sık karşılaşıyoruz. Ancak ev satın alma konusunda her sezonun kendi avantaj ve dezavantajları bulunuyor.

İşte ev satın alma sürecinde yaz ile kış aylarının avantaj ve dezavantajları…

Yazın ev satın almanın dezavantajları

Yaz aylarında piyasada daha fazla ev olduğunu biliyor musunuz? Yapılan araştırmalar, yaz aylarında satılık ev ilanlarının daha fazla olduğunu gösteriyor. Eğer aradığınız ev için çok fazla kriteriniz varsa o zaman evinizi bu aylarda aramaya başlamalısınız! Ancak yaz aylarında rekabet de yoğun olur. Yani o çok beğendiğiniz ev bir anda bir başkasına, daha yüksek fiyata satılabilir. Diğer yandan yaz mevsiminde taşınmak her zaman daha kolaydır. Yağmur, kar ya da soğuk gibi taşınmanızı zorlaştıracak olan olumsuz hava şartlarıyla karşılaşmazsınız. Yazın ev satın almanın bir başka avantajı da okulların kapalı olmasıdır. Eğer çocuklu bir aileyseniz yazın taşınmak işlerinizi kolaylaştıracaktır. Ancak yaz mevsiminde ev fiyatlarının daha yüksek olduğunu da göz önünde bulundurmalısınız.

Kışın ev almanın avantajları

Kış aylarında ev satın almak çoğu kişi için ön planda değildir. Bu sebeple kış aylarında ev satın almanın en büyük avantajı rekabetin az olmasıdır! Peki, bu sizin için ne anlama gelir? Kış aylarında ev ilanları her ne kadar yaz aylarından daha az olsa da rekabet az olduğu için aradığınız evi bulma şansınız daha yüksektir. Diğer yandan istediğiniz evin ücretiyle ilgili pazarlık yapma imkânınız da artar. Gayrimenkul danışmanları bu aylarda daha az müşteri olduğu için sizinle daha yakından ilgilenebilir ve hayallerinizdeki eve daha hızlı bir şekilde kavuşabilirsiniz. Bunun yanı sıra görmeye gittiğiniz evin ısıtma sistemini, pencerelerinin sağlamlığını ya da evin bulunduğu bölgedeki trafik durumunu kış aylarında daha iyi farkedebilirsiniz. Kışın ev satın almanın en olumsuz yanı ise hava şartlarıdır. Yağmurda, karda yani kısacası soğuk havalarda ev dolaşmak pek hoş olmayabilir. Diğer yandan çocuklu bir aileseyseniz okul döneminde ev değiştirmek özellikle çocuklarınız için zor olabilir.

Her iki mevsimde de dikkat edilmesi gerekenler

Ev satın almak için yaz mevsimi mi yoksa kış mevsimi mi daha uygun? sorusuna verilebilecek net bir cevap yok. Her iki mevsimin de avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Önemli olan hangi mevsim olursa olsun sizin konut hakkındaki beklentilerinizin farkına varıp, ev sahibi olmaya hazır olmanızdır. Aradığınız eve kısa sürede ulaşabilmek için profesyonel bir gayrimenkul danışmanıyla çalışmalı ve satın almayı düşündüğünüz evin kriterlerini ve fiyat aralığını belirledikten sonra harekete geçmelisiniz.

Kaynak: Zingat.com

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...