Mısır'da ordu harekete geçti

Mısır'da ordu harekete geçti

DÜNYA Haberleri

Mısır'da ordunun, devlet televizyonu binasını zırhlı araçlarla koruma altına aldığı bildirildi.

Mısır devlet televizyonunun Kahire stüdyoları önünde zırhlı askeri araçların konuşlandırıldığı belirtildi. Canlı yayınlar dışında görev yapan personelin ise binadan ayrıldığı ifade ediliyor. Siyasilere halkın taleplerini yerine getirmeleri için önceki gün 48 saat mühlet veren Mısır ordusunun tanıdığı süre TSİ 17.30'da doluyor. Mısır ordusu sabah saatlerinde Facebook sayfasından yaptığı "Son Saatler" başlıklı açıklamada, "Mısır halkını teröristlerden ve radikallerden korumak için kendi kanımızı dökmeye hazırız" ifadesini kullanmıştı. Televizyondaki konuşması öncesi Mursi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada da ordunun ültimatomunu geri çekmesini istemişti. Mursi, 'İçten ve dıştan hiçbir kuvvetin baskısına boyun eğmeyeceğini ve sonrasında yaptğı açıklamada, meşruiyetini korumak için canını vermeye hazır olduğunu belirtmişti.


İSTİFALAR ARDI ARDINA GELDİ
Cumhurbaşkanı Mursi üzerindeki baskının, kabinesinden 6 bakanın istifasıyla daha da artmış durumda olduğu belirtiliyor.
Cumhurbaşkanlığı ve hükümet sözcülerinin istifalarının yanında, istifasını sunanlar arasında Dışişleri Bakanı Kâmil Amr da var. Mısır'ın en üst düzey temyiz mahkemesi de, Mursi tarafından atanan başsavcının görevden alınmasını onay verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...