Aydın Doğan'ın yargılandığı POAŞ davası ertelendi

Düzenleyen:
Aydın Doğan'ın yargılandığı POAŞ davası ertelendi

GÜNDEM Haberleri

Petrol Ofisi’nde (POAŞ) örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin medya patronu Aydın Doğan’ın da aralarında bulunduğu 47 sanıklı dava ertelendi.

Petrol Ofisi'nde (POAŞ) örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin aralarında medya patronu Aydın Doğan ve Ersin Özince ile Hanzade Doğan Boyner'in de bulunduğu 47 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.  İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, şikayetçi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı vekili Eda Karabatak Aydın hazır bulunurken, sanıkların hiçbiri duruşmaya katılmadı. Sanıkları avukatları temsil etti. 
Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, sanıklardan İmre Barmanbek’in ifadesinin alınması için yurtdışı istinabe evraklarının Bakanlık Bürosuna gönderildiğini belirtti. Söz alan sanık avukatları dosyaya yeni giren evrakları inceledikten sonra yazılı beyanda bulunmak için süre talep etti. Cumhuriyet Savcısı ise yurt dışında bulunan sanıkların ifadesinin alınması için gönderilen evrakların dönüşünün beklenmesini talep etti. 
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar David Charles Davies, Gerhard Dr. Roiss, Klaus Jurgen Shneider, Manfred Mg. Dr. MAdl, MAnfred Mag. Leitner’in savunmalarının alınabilmesi için Avusturya Yetkili Adli Makamına yazılan istinabe evrakının cevabının beklenmesine, cevabı geldiğinde duruşma günü beklenmeksizin tercüme işlemlerinin yaptırılmasına hükmetti. Sanık avukatlarına, dosyaya giren evrakları inceleyip yazılı beyanda bulunmaları için süre veren mahkeme, duruşmayı 27 Kasım 2017 tarihine erteledi. 

İddianameden 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Petrol Ofisi’nin 2001-2008 yılları arasında yurt dışından Türkiye'ye yapılan akaryakıt ithalatında Gümrük Birliği olmayan ülkelerden yapılan ithalatın Birlik üyesi olan İngiltere’den yapılmış gibi gösterildiği anlatılıyor. İddianamede, aralarında iş adamı Aydın Doğan, Ersin Özince, Hanzade Doğan Boyner, İmre Barmanbek'in de bulunduğu 47 sanığın ''kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' ve ''örgüte üye olmak'' suçlarından hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.  Doğan ve Ersin Özince hakkında ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', "kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet'' ve "resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 8,5 yıldan 24,5 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası istenen iddianamede, aralarında Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de bulunduğu 45 sanık hakkında ise ''örgüte üye olmak'', "kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet'' ve "resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 7,5 yıldan 21,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...