Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cem Küçük: Hürriyet ve Aydın Doğan'dan hesap sorulmalı

Düzenleyen:
Cem Küçük: Hürriyet ve Aydın Doğan'dan hesap sorulmalı

GÜNDEM Haberleri

Medya Kritik'in bugünkü bölümüne konuk olan Yeni Akit gazetesi yazarı Latif Erdoğan, 28 Şubat postmodern darbesi, FETÖ, Doğan Grubu ve İhlas Finans'ın batırılması hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Türkiye gazetesi yayın koordinatörü Yücel Koç'un yazısındaki ''‘Sivil ayak’ yeni 28 Şubat’a hazırlanıyor'' bölümü hakkında konuşan Yeni Akit gazetesi yazarı Latif Erdoğan, ''Bunların oyunları şeytanın oyunlarından daha fazla. Şimdi bir kere o ahlaksızca 'Yüzde 40’lık' ifade Türkiye'de çok büyük bir infiale sebep olması gereken bir ifadedir. Bu ahlaksızca ve millete atılan bir iftiradır. Bunu İspanya'da orda burda gördüklerini adapte etmeye çalışıyorlar. Bu ahlaksızlık Batı'da var. Bizim bir aile yapımız var. Bizim komşuya bile örf ve adet olarak bir bakış açımız var. Bunlar daha yıkılmadı. Milletimizin bunlara dikkat etmesi lazım ve prim vermemesi lazım'' diye konuştu.

"Fetullah Gülen, İhlas Grubu'nun başarılarını kıskanıyordu"

Fetullah Gülen'in İhlas Finans ve İhlas Grubu'nu aşırı çekememezliği ve kıskançlık yaşadığını belirten Erdoğan, ''İhlas Grubu her şeyde öncülük yapıyor. O dönemde Zaman gazetesi 50-60 bin satarken, Türkiye gazetesi 1 milyon trajı yakaladığı için Gülen'in kıskançlığı daha da artıyordu. Gülen, iki türlü taktik kullandı. Birincisi İhlas Grubu ne yaptıysa, onları yapma şeklinde devam etti. İhlas Grubu'nun Finansı, gazetesi, kanalı var bizimde olsun noktasından ilerledi. İkincisi ise tamamen öne alma noktasında bir pozisyon sergiledi. Ben o zamanlar hayret ederdim, İhlas Finans'a ve İhlas Holding'e cemaat üyelerinin girdiğini biliyorum. O dönemde ciddi ve sinsi bir şekilde yerleşmeler oldu. Bu yerleşmeler mahfetti meseleyi. Devlete sızdıkları taktikle sadece İhlas Finans'a değil İhlas Holding'e de girildi. Burada önemle üzerinde durulması gereken konu İhlas Finans ve Türkiye gazetesinin başarılarıyla bir müslüman olarak gögsüm kabarıyordu. Bu bana birşey olabilirlilik hakkında cesaret veriyordu'' ifadesini kullandı.

''Eski alışkanlıklarını gündemde tutmaya çalışıyorlar''

Hürriyet gazetesinin 'Karargah Rahatsız' manşeti hakkında konuşan Erdoğan, ''Eski alışkanlıklarını yine gündemde tutabileceklerini zannediyorlar. ''Karargah Rahatsız'' manşetinde noldu hiç kimse rahatsız olmadığını gösterdi. Eskiden Doğan Grubu'nun manşeti emir terakki edilirdi. Şimdi öyle bir şey yok. Bunların esas gayesi gazetecilik değildi. Türkiye'de milletimizin ciddi bir şekilde dikkat etmesi lazım. Bu yönlü yazıları prim vermemenin usulü nedir onları okumamaktır. Ya da Doğan Grubu'na müşterek bir tavır koymak gerekir'' şeklinde konuştu.

''Hürriyet ve Aydın Doğan'dan hesap sorulmalı''

Hürriyet ve Aydın Doğan'dan hesap sorulmasını gerektiğini ifade eden Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, ''Türkiye'nin kanser hücresi olan bu yapısına hesap sorulmazsa ilerde bu ülkenin tamamı gözyaşı döker. Bunlar hiç bir zaman Türkiye'nin lehine hiç bir iş yapmadılar. Darbeden sonra fırsat buldular ''Karargah Rahatsız'' manşetini attılar. Doğan'ın Kağıt ve POAŞ kaçakçılığı var. 28 Şubat olayları var. Bakırköy'de terörle mücadelede konusunda yargılanıyorlar. 2015 yılında açılan soruşturma var. Berkin Elvan konusunda yaptıkları yayınlar var. Savcı Selim Kiraz şehit edildiğinde DHKP-C'li teröristleri destekledikleri yayınlar var. 7 Haziran 1 Kasım arası PKK'yı desteklediler, ve bunlara yönelik hiç bir işlem yapılmadı'' diye ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...