DEAŞ, ABD askerlerini öldürdü

Düzenleyen:
DEAŞ, ABD askerlerini öldürdü

DÜNYA Haberleri

Afganistan'da operasyon yapan ABD askerleri ile terör örgütü DEAŞ arasında çatışma çıktı. Gelen bilgilere göre ABD askerinin öldürüldüğü ifade ediliyor. ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık yarışları döneminde terör örgütü DEAŞ'ın eski Başkan Obama tarafından kurulduğunu iddia etmişti.

Al Masdar'ın aktardığı ve terör örgütü DEAŞ'ın haber sitesi olan AMAQ'ta yer alan haberde, çıkan çatışmada sayısı net olmamakla birlikte birkaç ABD askerinin öldürdüğü belirtiliyor.

ABD, Afganistan'a 4 bin civarında asker gönderdiği bildirilmişti.

Trump, 'DAEŞ’i Obama kurdu' demişti

ABD Başkanı Donald Trump, “DEAŞ’ı Obama kurdu, hilekar Hillary de buna yardımcı oldu” demişti. Trump, seçim başkan olmadan önce başkanlık yarışları döneminde, ABD eski Başkanı Barack Obama'ya ve Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton'a yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu. Terör örgütü DEAŞ'ın Obama tarafından kurulduğunu söyleyen Trump "Evet, kurucu odur. Obama DEAŞ'ı kurdu. Ve hilekar Hillary Clinton da örgütün yardımcı kurucusudur" ifadelerini kullanmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...