Pau Gasol EuroBasket tarihine geçti!

Düzenleyen:
Pau Gasol EuroBasket tarihine geçti!

SPOR Haberleri

İspanya Milli Takımı ile katıldığı tüm Avrupa Şampiyonalarında madalya kazanma başarısı gösteren Pau Gasol, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda tarihe geçti.

İspanya'nın NBA patentli yıldızı Pau Gasol, Türkiye, Finlandiya, İsrail ve Romanya'nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 1.104 sayıyı aştı ve Tony Parker'ı geride bırakarak organizasyon tarihinin en çok sayı atan oyuncusu oldu. 

2001 yılından bu yana NBA'de oynayan 37 yaşındaki pivot, İspanya'nın C Grubu son maçında Macaristan'ı 87-64 mağlup ettiği maçta 20 sayı ile oynadı. 

İSPANYA KARİYERİ MADALYALARLA DOLU
İspanya Milli Takımı'yla yer aldığı 6. turnuvada da madalya kazanma başarı gösteren Pau Gasol, 2009, 2011'de altın, 2003, 2007'de gümüş, 2001'de ise Türkiye'deki şampiyonada bronz madalyayı boynuna taktı. Tecrübeli basketbolcunun takımda yer almadığı 2005'te İspanya, turnuvayı 4. tamamladı, 2013'te bronz madalya elde etti. 

İspanya'nın 2006'da dünya şampiyonu olan takımında da bulunan Gasol, 2008 ve 2012'de ise olimpiyatlarda gümüş madalyaya ulaştı. Avrupa Şampiyonası tarihinde 2 kez en skorer oyuncu olan başarılı basketbolcu, 5 kez turnuvanın en iyi 5'ine girdi. Dünya Şampiyonası ve EuroBasket'te birer kez MVP seçilen Gasol, iki defa da Avrupa'da yılın basketbolcusu oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...