Kira öder gibi ev sahibi olun

Düzenleyen:
Kira öder gibi ev sahibi olun

Ekonomi Haberleri

Sur Yapı, yaklaşık 2 milyar TL’lik yatırım değerine sahip 300 konutluk projesinde farklı gelir gruplarındaki alıcılar için cazip ödeme imkânı sunuyor. Kampanya kapsamında Sur Yapı evlerine kira öder gibi sahip olmak mümkün.

Cabir Turğut istanbul

Sur Yapı, kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir kampanyaya imza attı. Şirket, ‘‘Mutlu Evler Türkiye’’ kampanyası ile yaklaşık 2 milyar TL yatırım değerine sahip Sur Yapı evlerini, 600 TL’den başlayan taksit ve 120 ay vade ile satışa çıkardı. Ayrıca, taksit sayısını azaltmak isteyenler için 60 ay 0 faiz imkânı da sunuluyor. Kampanya kapsamında indirimli fiyatı 323 bin TL olan 60 metrekare 1+1 daireye sadece 48 bin TL peşinat ile sahip olmak mümkün. Teslime kadar 600 TL, teslimden sonra ise bin 474 TL taksitle ödeme yapılıyor. 120 ay için sadece 0,55 kredi oranı uygulanıyor. Kalan tutar ise 29 bin TL’lik  vade farksız beş ödeme ile tamamlanıyor. Tamamı peşin ödemelerde ise yüzde 10+yüzde 15 indirim uygulanıyor. “Mutlu Evler Türkiye” kampanyası Ümraniye’de Şehir Konakları, Sancaktepe’de Lavender ve Muhit, Maltepe’de Yeşilmavi, Koşuyolu’nda Excellence, Kâğıthane’de Tempo City, Ispartakule’de Bahçeyaka, Sultanbeyli’de Gölbahçe Evleri ve İlkbahar, Topkapı’da Topkapı Evleri ve Bursa’da Marka Rezidans projeleri dâhil olmak üzere 11 Sur Yapı projesinde geçerli olacak. 
YATIRIMCILAR İÇİN DE CAZİP
Kampanyanın detaylarını öğrenmek için İstanbul’da bir araya geldiğimiz Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, İstanbul’un 7 ilçesinde ve Bursa’da olmak üzere farklı gelir gruplarındaki alıcıların ve yatırımcıların bütçelerine uygun geniş yelpazede projeleri bulunduğunu söyledi. Elmas “Şirket olarak hareketli, büyük fırsatlar sunan ve topluma pozitif mesajlar veren cazip kampanyalar yapıyoruz.  Bu kampanya ile daha geniş kitleleri ev sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Kampanya yatırımcılar için de çok cazip. Teslime kadar çok cüzi taksitler ödeyerek teslimden sonra da kira getirileriyle taksitlerini ödeyebilecek. Projelerimiz metro ağlarına yakınlığıyla da prim vadediyor” dedi. 
300 KONUTLA SINIRLI 
Elmas, bu tür bir kampanyanın sürdürülebilir olmadığına da dikkat çekerek “Kampanyayı sektöre yeni bir soluk getirmek için düzenledik. Sürdürülebilir olması durumunda müteahhit zarar eder. Bu nedenle biz de kampanyayı sadece 300 konutla sınırladık” diye konuştu. Konut satışlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Altan Elmas, “Türkiye genelinde konut satışlarında bir problem görmüyoruz. İstanbul’da satış oranındaki artışta bir miktar yavaşlama oldu. Buna karşın, Bursa, Antalya, İzmir ve Ankara’daki konut satışlarında yükseliş var”  ifadelerini kullandı.

Kredilerin %30’u geri döndü 

Yapılan kampanyalarla konut alımının cazip hâle geldiğini kaydeden Elmas, son dönemde bankaların ise bu alanda kredi vermeye pek iştahlı olmadığını paylaştı. Elmas “Mevduat faizleri yaklaşık yüzde 13, konut kredileri faizi ise yaklaşık yüzde 12. Mevduat faizinin altında bir oranla konut kredisi kullandırılıyor. Bu nedenle bankalar konut kredisinden eskisi gibi kâr elde edemiyor. O yüzden de konut kredisi kullanmak isteyen kişilerin tüm finansal geçmişi en ince ayrıntısına kadar inceleniyor. Neredeyse kredi kartının aylık ödemesini bir ay geçiktirene bile bu durum gerekçe gösterilerek kredi verilmiyor. Bu da satışları düşürüyor. İstanbul’da konut satışlarının hızlı artışının olmamasında da bu gerekçe önemli bir yer tutuyor. Bizim de sattığımız tüm projeler içinde kredi kullanmak isteyip kredisi onaylanmayanların oranı yüzde 30” açıklamasını yaptı. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...