Okul alışverişi WhatsApp’tan

Düzenleyen:
Okul alışverişi WhatsApp’tan

Ekonomi Haberleri

Veliler, okuldan verilen kırtasiye listesinin fotoğrafını WhatsApp üzerinden Carrefoursa ile paylaşarak tüm ürünleri 24 saat içinde alabilecek.

Ömer TEMÜR

Uzun bir yaz tatili döneminin ardından okullar açılıyor. 23 milyon öğrenci 18 Eylül pazartesi itibarıyla ders başı yapacak. Okulların açılmasına sayılı günler kala velileri de alışveriş telaşı sardı. Velilerin işini kolaylaştırmak için WhatsApp üzerinden sipariş almaya başlayan Carrefoursa, kırtasiye ürünlerini özel testlerden geçirerek tüketiciyle buluşturuyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Carrefoursa Genel Müdürü Hakan Ergin, kırtasiye ürünlerine metrekare olarak en fazla alanı Carrefoursa’nın ayırdığını söyledi. Ergin, “3 bin adet okula dönüş kırtasiye ürünü satıyoruz. En uygun fiyat da bizde en kaliteli ürün de bizde. Kırtasiye ürünlerinde ciromuz, geçen seneye oranla yüzde 40 artış gösterdi. Ürün yelpazemizi ise Ege Üniversitesi tarafından onaylanan ve akredite laboratuvarlarda testten geçen ürünlerden oluşturuyoruz. 2 bin okul ürününü hâlihazırda zaten test ettiriyoruz. Ayrıca 400 ürün  tarafından uluslararası bağımsız akredite test kuruluşu Intertek’e test ettirildi” diye konuştu.
Carrefoursa Gıda Dışı Kategori Direktörü Gökhan Kaplan da okul ve kırtasiye alışverişini WhatsApp üzerinden yaptırarak velilere zamandan tasarruf ettirdiklerini söyledi. Kaplan, “İletişim açısından son yılların en popüler uygulaması WhatsApp üzerinden sipariş alma dönemini başlatıyoruz. Bu hizmetimizle veliler, okuldan verilen kırtasiye listesinin fotoğrafını bizimle paylaşarak tüm ürünleri 24 saat içinde alabilecekler. Böylece vakitten tasarruf ettireceğiz” dedi.

5,6 milyar liralık pazar
 Türkiye’de okul alışveriş ve kırtasiye pazarı  yaklaşık 5,6 milyar lira büyüklüğünde. Alışverişin büyük çoğunluğu ise okullar açılmadan iki hafta önce ve okul açıldıktan sonraki 1 haftalık dönemi kapsayan 21 günlük zaman diliminde gerçekleştiriliyor. Alışverişin yüzde 40’ı marketlerden gerçekleştirilirken, bir öğrencinin kıyafet ve kırtasiye masrafı ise ortalama 600 lira tutuyor. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...