Damat Karakuş mahkemede uçtu

Düzenleyen:
Damat Karakuş  mahkemede uçtu

GÜNDEM Haberleri

Ankara’yı bombalayan uçakları yönlendiren Hakan Karakuş, ne darbe gecesi alınan görüntüleri ne de kaydedilen ses kayıtlarını kabul etti. Darbeci general Akın Öztürk’ün damadı, sesinin taklit edilmiş olabileceğini bile öne sürdü.

Başarısız darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssündeki hainliklerin hesabı görülmeye devam ediyor. Sincan Cezaevi Kampüsü’nde yirmi birinci celsesi görülen davada dün Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk’ün pilot damadı eski Yarbay Hakan Karakuş hâkim karşısına çıktı. Darbe gecesi Ankara’ya bomba yağdıran uçakları kuleden yönlendirdiği iddia edilen Karakuş, iddianameye giren kule konuşmalarını inkâr etti.
Dikta ve kule kayıtlarını okuyan Mahkeme Başkanı Selfet Giray, ardından Karakuş’a “Üs komutanı Hakan Evrim uçuş kontrol amirliğiyle yaptığı görüşmede “Akın Paşa, nerede şu anda Hakan?” diye soruyor ve “Evde herhâlde” diye cevap alıyor. Bu konuşmayı sen mi yaptın?” diye sordu. Karakuş “Hayır” cevabını verdi. Bunun üzerine Başkan “Demek biri senin adını kullanıyor” deyince Karakuş “Sadece isim değil, ses olarak uydurulmuş olabilir” karşılığını verdi.
GÖZ VAR KULAK VAR
İddianamede yer alan ve Hakan Evrim ile Hakan Karakuş arasında geçen “Ankara’da sürekli uçak olacak, sürekli taciz olacak” konuşmasını hatırlatan hâkim, Hakan Evrim’in karşısındaki kişiye yine “Hakan” diye hitap ettiğini vurguladı. Karakuş “Kesinlikle kabul etmiyorum. Ne talimat aldım ne de talimat verdim” dedi. Konuşma kayıtlarında kendisini “Hakan Karakuş” diye tanıtmasına karşın konuşmaların tamamını reddeden darbeci damat, “Buradaki hiçbir konuşma bana ait değil. Birisi benim adımı kullanmış olabilir. Kesinlikle yalan, düzmece” iddiasında bulundu. Daha sonra fotoğrafları gösterilen Hakan Karakuş, 141. filoyu gösteren fotolardaki kişinin kendisi olduğunu söyledi. Karakuş, 143. filoda olduğunu gösteren fotoğrafı ise reddetti. Karakuş, “O saatte oraya gitmediğim için bu kişi ben değilim diyeceğim” ifadesini kullandı. Karakuş’un 141. filodaki bir başka fotoğraf için “Benim herhâlde, benziyor” demesi gülüşmelere sebep oldu.

Bir de özür diliyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43’ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına devam edildi. Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına Yüzbaşı İsmail Yiğit’in bir gün önce yarım kalan esasa ilişkin savunmasıyla başlandı. Yüzbaşı Yiğit “Hayatım boyunca çok çatışmaya girdim ve boş kovan toplamadım. Kimsenin okumuş üflenmiş parasına ihtiyacım yok. Bende 1 dolar hiç olmadı. Darbe girişiminde içinde bulunduğum ve ismim geçtiği için milletten özür diliyorum” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...