Bir efsanenin doğuşuna şahitlik

Düzenleyen:
Bir efsanenin doğuşuna şahitlik

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Çinli unutulmaz dövüş ustası ve film yıldızı Bruce Lee’nin sıra dışı hayatı, yönetmen George Nolfi tarafından “Ejderin Doğuşu” filmiyle beyazperdeye taşındı.

Çinli unutulmaz dövüş ustası ve film yıldızı Bruce Lee’nin sıra dışı hayatı, yönetmen George Nolfi  tarafından “Ejderin Doğuşu” filmiyle beyazperdeye taşındı. Philip Ng, Billy Magnussen ve Yu Xia gibi oyuncuların yer aldığı film, 1964’te Bruce Lee ile Kung Fu ustası Wong Jack Man arasında, tarihin en büyük meydan okuması olarak nitelenen mücadelenin arka planına odaklanıyor. Bruce Lee’nin namı Amerika’da hızla yayılmaktadır. Turnuvaları bir bir kazanan ve dünyanın en iyisi olduğunu düşünen Bruce Lee’ye, Şaolin Manastırı’ndan Amerika’ya gelen dövüş sanatları ustası Wong Jack Man meydan okur. Lee’nin Amerikalı genç öğrencisi Steve de, iki usta arasında dövüş için arabulucu olur. Bu esnada Steve’in sevdiği kız, mafyanın eline düşer. Bruce Lee ve Wong Jack Man, rekabeti bir kenara bırakıp Steve’i ve kız arkadaşını kurtarmak için suç çetesine karşı güçlerini birleştirirler.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...