Mursi'den halka 'darbeye direnin' çağrısı

- Güncelleme:
Mursi'den halka 'darbeye direnin' çağrısı

GÜNDEM Haberleri

Mısır'da Ordu'nun verdiği 48 saatlik süre doldu. Ordu, Mursi ve üst düzey yetkililer için seyahat yasağı getirdi. Askerler Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde.

Mısır'da ordunun verdiği 48 saatlik süre doldu. Mursi, Mısır halkına "Şiddete başvurmadan darbeye direnin" çağrısı yaptı. nbsp;Ordu, Mursi ve üst düzey yetkililer için seyahat yasağı getirdi. Associated Press'e konuşan kanal çalışanları, haber merkezine giren subayların yayın akışına müdahale etmediğini ancak içerik kontrolü yaptığını aktardı. Ülkede siyasilere halkın taleplerini yerine getirmeleri için önceki gün 48 saat mühlet veren Mısır ordusunun, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve karşıtlarına "Uzlaşın" diye tanıdığı süre TSİ 17.30'da doldu. Mısır ordusu sabah saatlerinde Facebook sayfasından yaptığı "Son Saatler" başlıklı açıklamada, "Mısır halkını teröristlerden ve radikallerden korumak için kendi kanımızı dökmeye hazırız" ifadesini kullanmıştı. Mursi ise devlet televizyonunda Mısır halkına hitaben yaptığı konuşmada, demokrasiyi savunmak için gerekirse canını vermeye hazır olduğunu söyleyerek, muhtıraya boyun eğmeyeceğinin sinyalini vermişti.
AÇIKLAMA ZAMANI GELİNCE YAPILACAK
Mısır ordusu, ülkedeki siyasi krizin son bulması için taraflara verdiği 48 saatlik sürenin dolmasının ardından gerekli açıklamanın yapılacağını ancak bunun vaktinin belli olmadığını belirtti.
Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin resmi sosyal paylaşım sitesinde yapılan açıklamada, "Tarafımızdan yapılacak açıklama için herhangi bir süre belirlenmemiştir. Açıklama, zamanı geldiğinde yapılacaktır" denildi.
İKİ TARAF DA MEYDANLARDA
Mursi karşıtlarının Tahrir Meydanı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde, Mursi'yi destekleyenlerin ise Rabiatu'l-Adeviye Meydanı ile Kahire Üniversitesi önünde bulunan Nahda Meydanı'ndaki bekleyişleri devam ediyor.
Mursi destekçileri, bu sabah erken saatlerden itibaren herhangi bir provokasyonu engellemek için eylemlerin yapıldığı meydana gelenlere kimlik kontrolü yapmaya başladı.
Öte yandan, Tahrir Meydanı'nda göstericilerin güvenliğini sağlamak üzere polise bağlı özel kuvvetlerin bölgede görev yaptığı gözleniyor.
MURSİ'DEN ÖNERİ GELDİ
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ordunun siyasi taraflara verdiği "diyalog" süresinin dolmasına az bir zaman kala dün halka hitaben yaptığı konuşmada önerdiği "milli mutabakat hükümeti kurulabilir" önerisini yineledi.
Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ülkedeki tüm siyasi gruplara söz konusu krizden çıkış için ulusal uzlaşı hükümeti kurulmasına dair önerisini tekrarladığı kaydedildi.
ASKERİ DARBEYE DİRENİN
nbsp;Mursi, Mısır halkına şiddete başvurmadan askeri darbeye direnmelerini istedi.
TANKLAR KONUŞLANDI
Mısır'da orduya ait tanklar, başta Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Devlet Televizyonu, Tahrir ve Nahda meydanları olmak üzere gösteri yapılan alanların çevresinde konuşlanmaya başladı.
Tankların, mısır ordusunun "30 Haziran öncesi açıkladığı stratejik yerler korunacak, göstericilerin güvenliği sağlanacak" açıklamasının mı, yoksa darbe hazırlığı için mi konuşlandığı konusunda henüz resmi açıklama yapılmadı.
Tankların meydanlara inmesiyle bazı grupların sevinç gösterileri yaptıkları gözlendi.
Bu arada havalanı kaynakları, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve üst düzey yetkililerin yurtdışına çıkışlarıyla ilgili yasak getirildiği iddia edildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...