ABD'den Zafer Çağlayan ile ilgili skandal karar

Düzenleyen:
ABD'den Zafer Çağlayan ile ilgili skandal karar

DÜNYA Haberleri

ABD mahkemeleri, skandal kararlar almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Zafer Çağlayan ile ilgili ABD'de yürütülen soruşturma için ''ABD bir defa bu konuyu gözden geçirmesi lazım. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor.'' demişti. Bu açıklamanın ardından ABD'de jüri, Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkındaki yakalama kararını onayladı.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan belgede, Çağlayan ile birlikte Aslan ve Balkan’ın hakkında skandal tutuklama kararının Jüri tarafından onaylandığı bilgisi yer aldı.

Önceki gün New York Güney Bölgesi Savcılığı tarafından yayınlanan yeni iddianame ile birlikte eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan da iddianameler içine sanık olarak girilmişti.

WashingtonHatti’nın haberine göre, Çağlayan ile birlikte Aslan ve Balkan’ın hakkında da artık resmi olarak bir tutuklama kararının jüri tarafından da onaylandığını gösteriyor.

ERDOĞAN, "ÇOK PİS KOKULAR GELİYOR" DEMİŞTİ

ABD'nin, Çağlayan'ın "İran'a yönelik yaptırımları deldiği" iddiasını öne sürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"İran'a biz bir defa herhangi bir yaptırım uygulama kararı Türkiye olarak almadık ki... Bizim İran ile ikili ilişkilerimiz var, hassas ilişkilerimiz var. İran'dan özellikle doğalgazımızın, petrolün bir kısmını oradan alıyoruz. Biz bunu kendilerine de o zaman söyledik. Ben bunları Sayın Obama'ya da söyledim, diğer bu konularla ilgilenen kişilerine, başta Dışişleri Bakanları olmak üzere onlara da söyledik. Yani dedik 'Biz burada böyle bir yaptırım içerisine girmeyiz.' Bu ekonomik ilişkileri yürüten bakanımız kim Ekonomi Bakanı. Ekonomi Bakanı hükümetin attığı adıma ne yapacaktır? Uygulayanlardan bir tanesi olacaktır. Dolayısıyla atılan bu adımlar tamamen siyasidir. ABD bir defa bu konuyu gözden geçirmesi lazım. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor. Rıza Sarraf olayı da öyledir. Halk Bankamızın Genel Müdür Muavini Hakan Bey ile ilgili konu da öyledir. Bunların hepsi. Diğer isimler yine öyledir."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...