Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistin'de Arakanlı Müslümanlara saldırılar protesto edildi

Filistin'de Arakanlı Müslümanlara saldırılar protesto edildi

DÜNYA Haberleri

Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırıları Gazze'de protesto edildi.

Gazze Şeridi'nin çeşitli kentlerinde düzenlenen eylemlere katılan Filistinliler, Arakanlı Müslümanlara yönelik etnik saldırıları durdurması için uluslararası topluma harekete geçme çağrısında bulundu.
Cebalya Mülteci Kampı'ndaki gösteride konuşan Hamas yöneticilerinden Usame Hamad, Myanmar'daki Müslümanlara yardım için sarf edilen çabaların birleştirilmesi gerektiğini söyledi. "Rohingya Müslümanlarına yönelik korkunç suçlar işleniyor. Uluslararası toplum ise sessiz." diyen Hamad, Müslümanlara ve Arap ülkelerine yardım yapmaları çağrısında bulundu.
Birleşmiş Milletler'den bugün yapılan açıklamaya göre, son 2 haftada Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslüman sayısı 270 bine ulaştı. Myanmar ordusunun "silahlı militanlarla mücadele" gerekçesiyle Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana çok sayıda Arakanlı Müslüman hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...