Üniversite gençlerine rehberlik edilecek

Üniversite gençlerine rehberlik edilecek

DÜNYA Haberleri

AK Parti yenilenme sürecinde genç ve kadınlara özel bir önem veriyor. Bu çerçevede, üniversiteyi kazanıp yaşadığı yerden ilk kez ayrılacak olan gençlere burs ve barınma imkânları hakkında rehberlik verilecek.

AK Parti üniversiteyi ilk kez kazanıp ailesinden, evinden, şehrinden ayrılan gençlere yönelik de destek projeleri belirledi. 2019 yılına giderken özellikle 18-30 yaş arası gençler ile kadın seçmenin partiye daha fazla ilgi göstermesine dönük adımlar atılması planlanıyor. Önümüzdeki dönemde bu kapsamda hazırlanan projeler tek tek hayata geçirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan il başkanları toplantısında AK Parti Gençlik Kolları'nın hazırladığı çalışmalar ile ilgili bilgi verildi. Edinilen bilgilere göre, AK Parti geçen yıl başlattığı "Kampüse hoş geldiniz" projesinin kapsamını genişleterek devam ettirecek. Üniversiteyi kazanıp ailesi, evi ve yaşadığı şehirden ayrılan gençlerin yeni yaşamlarına adapte olmaları için destek verilecek. Gençlerin okuyacakları şehre ve üniversiteye adaptasyon, barınma ve burs imkânları hakkında rehberlik hizmeti sağlanacak.

BELEDİYE BURSU
Gerekirse belediyelerden bu gençlere burs temin edilecek. Toplantıda, teşkilatlardan bu projenin herkesin öğrenmesi için destek istendi ve "Teşkilatlara bu konuda bilgi verin. Vatandaşlardan çocuğu, yakını başka bir şehirde üniversiteyi kazanan, yardıma ihtiyacı olan varsa site üzerinden bizle bağlantı kursun. Gerekli tüm destek sağlanacaktır. İnternet üzerinden gerekli başvuruyu yapsınlar" mesajı verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...