Sanayide iş gücü atağı

Düzenleyen:
Sanayide iş gücü atağı

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nitelikli iş gücü ihtiyacını belirlemek ve bu ihtiyacı karşılayacak adımlar atmak için bir yol haritası çalışmasına girişiyor.

Osman ÇOBANOĞLU - ANKARA 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nitelikli iş gücü ihtiyacını belirlemek ve bu ihtiyacı karşılayacak adımlar atmak için bir yol haritası çalışmasına girişiyor. Oluşturan bir anket ile sanayi ve ticaret odalarından bilgi almaya devam eden Bakanlığın, anketin geri dönüşlerine göre kurumlarla koordineli olarak belirlenen ihtiyaçların giderilmesi ve insan kaynağının geliştirilmesi konusunda programlar geliştireceği öğrenildi. Söz konusu yol haritasının bu yılın sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanıyor. Bakanlık tarafından hazırlanan anketle firmaların faaliyet alanı, bulunduğu il, çalışan sayısına göre büyüklüğü gibi bilgileri elde etmeye yönelik sorular soruluyor. Bu sorular ile firmalarda en fazla çalışan bulunan 3 meslek grubuna ilişkin beceriler belirlenecek. Ayrıca firmaların temininde en fazla güçlük çektiği 3 meslek grubunda aranılan niteliklere ilişkin de sorular sorulacak. Söz konusu anket ticaret ve sanayi odalarına gönderilerek OSB’lerdeki üyelerinin ankete ilgi göstermeleri istendi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...