Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paşayı ses kayıtları kurtardı

Düzenleyen:
Paşayı ses kayıtları kurtardı

GÜNDEM Haberleri

Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay’ın 15 Temmuz ve sonrasında yaşadıkları film senaryosu gibi…

Ebru Karatosun ANKARA
Ağustos ayındaki YAŞ toplantısıyla Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığına atanarak terfi ettirilen Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay’ın 15 Temmuz ve sonrasında birçok olay yaşadı... Akgülay, 15 Temmuz darbe girişiminde Kurmay Albay rütbesiyle Diyarbakır 8’nci Ana Jet Üssü Harekât Şube Müdürlüğünde görevliydi. Akgülay, o gece Eskişehir’de Türkiye’de Hava Kuvvetlerinin bütün uçuş operasyonlarından sorumlu ana karargâhı olan 1’inci Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezini (BHMM) aradı ve Diyarbakır’a bir kalkış emri verilip verilmediğini sordu. Oradan böyle bir emir ve uçuşun söz konusu olmadığının belirtilmesi üzerine Akgülay, telsiz üzerinden uçakların pist başında kendisinden talimat beklemelerini söyleyerek, kontrol kulesine kendisinden habersiz kalkış yapılmayacağı uyarısını yaptı. Ancak Akgülay, uçaklarla telsiz irtibatı kurmaya çalıştıysa da bütün girişimlerine rağmen hiçbir cevap alamadı. Darbe girişimi gecesi Diyarbakır Üssü’nden FETÖ’cü cuntacılar tarafından 6 F-16 Özkan Edip Akgülay’ın izni dışında kaldırıldı.
 Bunun üzerine Akgülay, 25 Temmuz’da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tespit edilen darbecilerle beraber gözaltına alınarak tutuklandı. 20 gün boyunca cezaevinde kaldı. Daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının çalışmaları sonucunda Akgülay’ın suçsuz olduğuna dair kritik bir belge ele geçirildi. Darbe girişiminin merkezi Akıncı Üssü soruşturmasını yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ramazan Dinç, Hava Kuvvetleri’ndeki telefon kayıtlarını dinlerken önemli bir delil buldu. Kayıtlarda, Akıncı’da Hava Harekât Merkezindeki darbe faaliyetlerini koordine eden isimlerden cuntacı General Kemal Mutlum ile Albay Bülent Gürdoğan’ın konuşmaları Akgülay’ın suçsuzluğunu ortaya koydu. Konuşmalarda cuntacı Mutlum, Diyarbakır’dan ısrarla uçakların kaldırılması talimatını cuntacı Gürdoğan’a iletiyor. Ancak Akgülay’ın buna direndiği konuşmalarda apaçık ortada... 

 SAVCI DİYARBAKIR’I ARADI
 Telefon kayıtlarının tespit edilmesinin ardından savcı Dinç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığını aradı. Savcı Dinç, tutuklanan Akgülay’ın darbecilere karşı mücadele ettiğine ilişkin deliller elde ettiklerini ve bu nedenle serbest bırakılmasını talep ettiği kaydedildi. Söz konusu belgeler Diyarbakır Başsavcılığı’na gönderildi. Bunun üzerine Akgülay, cezaevinden tahliye edildi.

İŞTE O KONUŞMALAR: 

Bülent Gürdoğan: Adam (Akgülay) Mehmet Şanver (Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanı) generalle görüştü. Şanver generalde 1 BHHM’den (Eskişehir) emri alacaksınız dedi. Şu anda Diyarbakır’dan uçakları kaldıramıyoruz.
Kemal Mutlum: Akgülay’a söylüyorum ben ya, o gerizekalı mı?
Bülent Gürdoğan: Adam Şanver generalle görüştü o da 1BHHM’den emir alacaksınız dedi. O da İsmail Üner’in emrine girdi şuan.
Kemal Mutlum: Hayır ya, niye öyle yapıyor?
Bülent Gürdoğan: Edip Akgülay’ı Darendeli generalle görüştürdüm. Adam raydan çıkmıyor.
Kemal Mutlum: Allah Allah…
Bülent Gürdoğan: İkna edemiyorum yani. Yoksa buradan CASA’yla Özel Kuvvetleri istiyorlarmış galiba.
Kemal Mutlum: Tamam kaldırın dedik ya onları
Bülent Gürdoğan: Komutanım şuanda ikilem var. Bir türlü ikna edemiyorum.
Kemal Mutlum: İkilem yok ya… Akgülay niye öyle yapıyor? Kaldırmanız lazım o CASA’ları be gülüm. Sen bir şekilde kaldır o CASA’ları.
Bülent Gürdoğan: Ben ikna etmeye çalışıyorum ama sonuçta.
Kemal Mutlum: Sen bir daha konuş, bir daha konuş onunla
Bülent Gürdoğan: Tamam

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...