2017 Ehliyet Sınav Tarihleri | 2017 Ehliyet Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Ehliyet Sınav Giriş Yerleri

Düzenleyen:
2017 Ehliyet Sınav Tarihleri | 2017 Ehliyet Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Ehliyet Sınav Giriş Yerleri

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

MEB, 2017 ehliyet sınav tarihlerini açıkladı. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavlarının (MTSKS) tarihleri belli oldu. Geçen yıllarda 6 defa yapılan ehliyet sınavları, 2017 yılı itibarıyla 5'e düşürüldü. Peki 2017 ehliyet sınav tarihleri ne zaman yapılacak? ve ehliyet sınav giriş yerleri öğren ile 2017 direksiyon sınavı ne zaman yapılacak gibi merak ettikleriniz bu haberde... İşte 2017 ehliyet sınav tarihleri ile ilgili detaylar...

2017 ehliyet sınav tarihleri belli oldu mu? 2017 ehliyet sınav giriş yeri öğrenme, ehliyet sınav tarihleri belli oldu mu? ve direksiyon sınavı ne zaman? gibi merak ettikleriniz bu haberde. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılın her belli zamanlarında yapılan 2017 ehliyet sınav tarihleri belli oldu. 18 yaşını dolduran her birey, 2017 ehliyet sınav tarihleri belli oldu mu? 2017 ehliyet sınav tarihleri ne zaman? ve ehliyet sınavı giriş yeri öğrenme  gibi soruların cevaplarını arıyor. Sizler için hazırladığımız ''2017 Ehliyet Sınav Tarihleri | 2017 Ehliyet Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Ehliyet Sınav Giriş Yerleri'' başlıklı haberden, 2017 ehliyet sınav giriş yerleri, 2017 ehliyet sınav tarihlerine ulaşabilirsiniz. İşte o detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2017 ehliyet sınav tarihleri, yani Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavlarının ( MTSKS ) tarihleri açıklandı. Geçmiş yıllarda yıl içerisinde 6 defa yapılan sınav sayısı, 2017’de 5’e düşürüldü. Peki ehliyet sınav tarihleri 2017 takvimi belli oldu mu? Evet, MEB tarafından sürücü adaylarının 2017’de girecekleri sınavların tarihleri belli oldu. İşte “2017 ehliyet sınav tarihleri ne zaman?” sorusunun cevabı;

2017 Ehliyet Sınav Tarihleri | 2017 Ehliyet Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Ehliyet Sınav Giriş Yerleri

2017 Ehliyet Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2017/MTSKS 1 – 11 ŞUBAT 2017 (saat 14.00)
Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2017/MTSKS 2 – 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)
Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2017/MTSKS 3 – 29 TEMMUZ 2017 (saat 14.00)
Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2017/MTSKS 4 – 07 EKİM 2017 (saat 14.00)
Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2017/MTSKS 5 – 23 ARALIK 2017 (saat 14.00)

MEB tarafından yapılan açıklamada 2017’de yapılacak olan ehliyet sınavlarının Şubat, Mayıs, Temmuz, Ekim ve Aralık olmak üzere 5 defa yapılacağı belirtildi. Yüzbinlerce kursiyerin sürücü belgelerini alabilmek adına ter dökecekleri sınavların saati ise 14:00 olarak belirlendi.

2017 ehliyet sınav yerleri nasıl öğrenilecek?

Ehliyet sınav yerlerinin öğrenilmesi için sürücü adayları MEB’in sorgulama ekranını kullanabildikleri gibi sürücü adaylarının sınav yerleri sınavdan yaklaşık 1 hafta önce sürücü kurslarına da bildirilmektedir.

Sınava girecek olan sürücü adaylarını, sürücü kurslarına giderek sınav giriş yerlerini öğrenebilmektedir.
 
Sınavda başarılı sayılabilmek için bunlara dikkat

Sürücü adaylarının girdikleri ehliyet sınavından başarılı olarak sayılmaları için sorularda en az 100 üzerinden 70 puan almaları gerekmektedir.

Sınavda yanlış cevapların doğru cevapları götürmesi gibi bir durum ise söz konusu değildir. Örneğin 40 soruluk bir sınavdan başarılı sayılmanız için sınavda 24 doğru cevap vermeniz yeterlidir.  Ortalama olarak ehliyet sınavlarında 12 ilk yardım, 23 adet trafik ve çevre, 9 adet de araç tekniği sorusunun yanı sıra, geçen yıldan itibaren 6 adet de trafik adabı sorusu çıkmaktadır.
2017 ehliyet sınavı ücretlerinin ne kadar olacağı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmış değil. Geçen yıl yazılı sınav ücreti 60 TL, direksiyon sınavının ücreti ise 70 TL’ydi. 2017’de de ücretlerin yine bu rakamlara yakın olması bekleniyor.  2017 yılında yapılacak olan ehliyet sınavları genelindeki bir diğer önemli değişiklik ise sınav saati konusunda yaşandı. Geçtiğimiz yıllarda saat 11:00’de yapılan ehliyet sınavları, 2017’de 14:00’te yapılacak. Bu yeni uygulama ile kursiyerlerin sınava geç kalmaları gibi nedenlerden dolayı yaşadıkları mağduriyeti gidermek hedefleniyor. Sınava girecek olan adayların sınav saatinde belirtilen sınav giriş yerlerinde olmaları kadar, gerekli sınav evraklarını da yanlarında bulundurmaları büyük önem taşıyor. Adayların sınava girebilmeleri için mutlaka nüfus cüzdanı ve sınav giriş belgelerini getirmeleri gerekiyor. Sınavda döneminde herhangi bir mağduriyet yaşamamak için başta 2017 ehliyet sınav tarihleri olmak üzere söz konusu maddelere dikkat etmeyi unutmayın.

SINAV İTİRAZLARI

a. Sınav sorularına, cevap anahtarına,sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yapılacak olan itirazlar, soru ve cevap anahtarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.
b. Kursiyerler, sınav sorularına, cevap anahtarına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını yapabilmeleri için, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatıracaklardır.
c. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.
ç. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav sonuçları açıklandığında 70 puan ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaktır. Direksiyon sınavları önceki sınav tarihlerine bakıldığında, sonuçların açıklanmasından 15 ya da 22 gün sonra gerçekleştirildiği görülmektedir. Direksiyon sınavı esnasında sizin ile birlikte araca binecek olan yetkililer, aracı çalıştırmanızdan hız kurallarına uyup uymamanıza, eğimli yolda aracı hareket ettirebilmenizden geçiş kurallarına uyup uymamanıza göre pek çok değerlendirme kriterlerine göre size puan verecektir. Direksiyon sınavından başarılı olmak için gerekli olan minimum 70 puanı alamayan adaylar için direksiyon sınavına toplamda 4 defa girme hakkı bulunmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...