Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD ile Bahreyn arasında 4 milyar dolarlık anlaşma!

Düzenleyen:
ABD ile Bahreyn arasında 4 milyar dolarlık anlaşma!

DÜNYA Haberleri

ABD hükûmeti, Bahreyn ile yaklaşık 4 milyar dolarlık anlaşma imzalayacak. Anlaşmaya göre Bahreyn, ABD'den 19 yeni F-16 savaş uçağı satın alacak.

ABD Savunma ve Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan açıklamada, ABD  Dışişleri Bakanlığının, Bahreyn ile aralarında 19 F-16 savaş uçağı satışının da  yer aldığı yaklaşık 4 milyar dolarlık anlaşmaya onay verdiği bildirildi.

Açıklamada, ABD Dış Askeri Satışlar programı çerçevesinde, Bahreyn'e  19 yeni F-16 savaş uçağı satılacağı ve  önceden satın alınan 20 F-16'nın  modernize edileceği, 2 deniz devriye botu ve çok sayıda Tow tanksavar füzeleri  dahil savunma satışı yapılmasına ilişkin teklifin Kongreye sunulduğu belirtildi.

Dışişleri Bakanlığının, tahmini maliyeti 2 milyar 785 milyon dolar  olan F-16V uçağı, tahmini maliyeti 1 milyar 82 milyon dolar olan F-16 Block 40  uçaklarının F-16V konfigürasyonuna yükseltilmesi, tahmini maliyeti 60,25 milyon  dolar olan 35 metre Hızlı Devriye Botları ile tahmini maliyeti 27 milyon dolar  olan Tow  füzeleri, teçhizatı ve desteği için Bahreyn hükümetine muhtemel Dış  Askeri Satışı onaylayan karar aldığı aktarıldı.

Körfez'in güvenlik yapılanmasında ABD 5. Filosuna ev sahipliği yaparak  önemli rol oynayan ve ABD'nin liderliğindeki DEAŞ karşıtı koalisyonun üyesi olan  Bahreyn tarafından önerilen söz konusu savunma alımlarının, ABD ulusal güvenliği  ve dış politika çıkarlarının ilerlemesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...