ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Arakan açıklaması

Düzenleyen:
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Arakan açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş'e sığınan yaklaşık 270 bin Arakanlı Müslümanın durumuyla ilgili endişelendiklerini ve bu kişilere insani yardım ulaştırılması için ilgili ortaklarla çalışıldığını bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Nauert, "Kitlesel köy yakmalar ve şiddet içeren saldırılar da dahil  Burma'nın Arakan eyaletindeki ciddi insan hakları ihlalleri iddialarının ardından  25 Ağustos'tan bu yana 270 bin Rohingyalının Bangladeş'e geçtiği şeklindeki  Birleşmiş Milletler (BM) açıklamasını takiben oldukça endişeliyiz." ifadesini  kullandı.

Sığınmacılara acil yardım ulaştırılması için BM Mülteciler Yüksek  Komiserliği, Uluslararası Kızılhaç Örgütü ve Uluslararası Göç Örgütü de dahil  ortaklarla yakın iş birliğini sürdüreceklerini belirten Nauert, şunları kaydetti:

"ABD hükümeti Ekim 2016'dan bu yana Burma ve bölge genelinde  yerlerinden edilmiş korumasız insanlar için yaklaşık 63 milyon dolar insani  yardım temin etmiştir. Bangladeş yönetimini de bu insani krize verdiği cevaptan  dolayı alkışlıyor, olaylardan etkilenen kişilere yardımların ulaştırılması  noktasındaki çabalarını takdir ediyoruz."

Nauert, önceki günkü açıklamasında, 2 tarafı da sükunet içinde  davranmaya davet etmiş, insan hakları ihlalleriyle ilgili net bir değerlendirme  yapmamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...