İş dünyası o günlerin hasarını unutamıyor: 28 Şubat'ın hesabı sorulsun

Düzenleyen:
İş dünyası o günlerin hasarını unutamıyor: 28 Şubat'ın hesabı sorulsun

Ekonomi Haberleri

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Genel Başkan Adayı Hasan Ali Cesur “28 Şubat postmodern darbesinde ülkeyi kaosa sürükleyip, haksız zengin olanlardan bunun hesabı sorulmalı” dedi.

Cabir Turğut 

Türk ekonomisine 291 milyar dolara mal olan 28 Şubat post modern darbesinde, bakkalından kebapçısına, öğretmeninden öğrencisine kadar 6 milyon fişleme yapıldı. Bu süreçte özellikle Anadolu sermayesi büyük zarar gördü. Generallerin kampanyalarıyla “yeşil sermaye” diye ürünlerine satış yasakları konan şirketler birer birer kapatılırken, darbeyi destekleyenlerin işleri hızla büyüdü. Gazetemize konuşan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkan Adayı ve Megasan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Cesur “28 Şubat postmodern darbesinde ülkeyi kaosa sürükleyip, haksız zengin olanlardan bunun hesabı sorulmalı” dedi.
HEDEF ANADOLU
Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat postmodern darbesinde ülkenin ekonomisinin büyük zararlar gördüğünü, özellikle Anadolu sermayesinin hedef alındığını belirten Cesur, “Türk lirasının yüzde yüze varan oranla devalüasyon yaşadığı o kara günlerde faiz lobisi coşmuş, faizlerin yükselmesiyle devletimiz 1,6 milyar dolar ek maliyet ile karşı karşıya kalmıştır. 1997 yılında seçilmiş hükûmetin, post modern darbe ile yıkıldı. Sonrasında kurulan yeni hükümetin ekonomideki başarısız yönetimi, 2001 krizine yol açtı. Ülkemiz bu yıllar arasında 291 milyar dolar zarara uğramıştır” diye konuştu.
SİVİL AYAĞA DİKKAT
28 Şubat’ın Türk demokrasi tarihinin en utanç verici ve en karanlık günlerinden birisi olduğunu ifade eden Hasan Ali Cesur, bu dönemi tam anlamıyla anlayıp yorumlayabilmek için, sanal projeleri yürütenler ile süreç sonrası kazançlarına kazanç katanların iyi irdelenmesi gerektiğine dikkat çekti. Cesur, şöyle konuştu: Demokrasimizi sağlam temeller üzerine kurmak istiyorsak ülke olarak bu sorgulamayı yapmak ve bir daha bu durumlarla karşılaşmamak adına bugünden yarınların tedbirlerini almak zorundayız. Yarınlar için demokrasisi tam anlamı ile oturmuş bir Türkiye istiyorsak, ‘geçmiş geçmiştir’ demeden, bir an önce bu konuda gerekli adımları atarak, ülkeyi kaosa sürükleyip zengin olanlardan bunun hesabı sorulmalıdır.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...