Erdoğan: El birliği ile FETÖ çetesini yok edeceğiz

Düzenleyen:
Erdoğan: El birliği ile FETÖ çetesini yok edeceğiz

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan “Ülke olarak FETÖ ile mücadelemizi sadece kendimiz için değil aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin güvenliği için de yürütüyoruz” dedi.

YÜCEL KOÇ ASTANA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere gittiği Astana’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile önce baş başa, ardından da heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Astana’nın inşası başta olmak üzere, Kazakistan’daki birçok projenin Türk firmaları tarafından hayata geçirildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev’e firmalara gösterdiği itimat dolayısıyla teşekkürlerini iletti. Türk firmalarının da başarı grafiklerini yükselterek bu güvene layık bir performans sergilediklerine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “İnşallah önümüzdeki dönemde Türk firmaları, Kazakistan’ın kalkınması için daha büyük işlere de imzalarını atacaklar” dedi.
İŞ BİRLİĞİMİZ ARTACAK 
Türkiye’nin 15 Temmuz 2016’da çok ciddi bir badire atlattığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: FETÖ’nün anayasal demokratik düzenimize kastettiği hain darbe girişimi, milletimizin cansiperane duruşuyla engellendi. Çıkarları için kan dökmekten çekinmeyen bu karanlık yapıyla mücadelemiz kararlı bir şekilde sürüyor. Ülke olarak FETÖ ile mücadelemizi sadece kendimiz için değil aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin güvenliği için de yürütüyoruz. Bu süreçte Aksakallımızın verdiği desteğe teşekkür etmek istiyorum. El birliği içinde çalışarak her iki ülkenin de millî güvenliğini tehdit eden bu çeteyi inşallah tasfiye edeceğiz. Önümüzdeki süreçte DEAŞ, FETÖ ve El-Kaide gibi terör örgütleriyle mücadele noktasındaki iş birliğimizi daha da artıracağız.
YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ
“Suriye barış görüşmeleri Astana’da yapılmaktadır” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: Ayın 14’ünde şu ana kadar yapılan çalışmaların zirvesi mesafesinde bir buluşma gerçekleşecek. Kazakistan, BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilen ilk Orta Asya ülkesi olmuştur. Tüm bu gelişmeler Kazakistan’ın artan küresel ve bölgesel önemine işaret ediyor. Kazakistan’ın bu kazanımları bizleri de ziyadesi ile sevindiriyor. Kazakistan’ın dünyanın rekabet gücü en yüksek 50 ülkesi arasına girme hedefine ulaşacağına inanıyorum. 2050 stratejisi ve Nurlu Yol Programı’nın başarılı olacağına eminim. Bu kapsamda Kazakistan’a her alanda yardımcı olmaya hazırız. Kazakistan ile uluslararası ve bölgesel teşkilatlarda da verimli bir iş birliği içindeyiz. Kuruluşuna öncülük ettiğimiz Türk Konseyinin tüm üye ülkelerinin çabalarıyla bölgemiz için yararlı projeler gerçekleştireceğine de inanıyorum. Türk Konseyinin önümüzdeki dönemde yeni üyelerle genişlemesini de arzu ediyorum.

Astana’dan notlar...

Cumhurbaşkanımızın iki günlük Kazakistan ziyareti çerçevesinde ülkenin yeni başkenti Astana’dayız.
Yeni diyorum, çünkü 1997’ye kadar başkent Almatı’ydı.
Coğrafi ve stratejik konumu sebebiyle bu tarihten itibaren ülkenin merkezi Astana oldu.
Eski hâlini bilmiyorum ama, gördüğüm o ki, bu şehir sil baştan yeniden inşa edilmiş.
Singapur’da bile arka sokaklarda karşıma çıkan gettolar burada yok.
Her şey yeni ve gösterişli...

Geniş caddeler, ihtişamlı binalar...
Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Bağımsızlık Sarayı, Hazret Sultan Camii, opera ve müze binaları, hepsi birer sanat eseri...
Tabii burada Türk inşaat firmalarının da emeği büyük...
Ancak, her şey yeni baştan yapıldığı için şehirde ‘tarih’ yok...

FETÖ, her yerde olduğu gibi, zamanında buraya da el atmış.
Otuzun üzerinde okul açmış.
Şimdi bunlar teker teker devletin kontrolüne alınıyormuş.
Yetkililer “Burada uzun süre barınabilmeleri söz konusu olamaz” diyor.
Hülle yoluyla devrettikleri birkaç okul kalmış sadece...
Onların da çözülmesine artık ramak kalmış...

Gelelim ziyaretimizin sebebine...
Cumhurbaşkanımızın gündeminde, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra dönem başkanlığını yürüttüğü İslam İş Birliği Teşkilatı Zirvesi var.
Buradan özellikle İslam dünyasına, Arakan’la ilgili önemli mesajlar vermesini bekliyoruz.
Ayrıca ‘Astana EXPO 2017 Fuarı’nın bugün son günü...
Kazakistan’ın uluslararası tanıtım ve prestij bakımından büyük önem verdiği fuarın ana teması “Geleceğin Enerjisi.”
Edindiğim izlenim, ülkenin EXPO’dan beklediğini bulamadığı...

Trump iletelefon teatisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda gö-rüştü. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgedeki istikrarın artırılması için birlikte çalışmanın önemine vurgu yapıldı. İki lider New York’ta BM Genel Kurulu çerçevesinde bir araya gelme kararı aldı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...