Fenerbahçe Başakşehir'e uzatmada teslim oldu

Düzenleyen:
Fenerbahçe Başakşehir'e uzatmada teslim oldu

SPOR Haberleri

Attamah’la öne geçen Başakşehir Adebayor’la farkı ikiledi. Fener Dirar ve Clichy’nin kalesini vurmasıyla karşılık verdi. Kerim’in 90+3’teki bazukası Kadıköy’ü yıktı. Kocaman’ın takımı Süper Lig’deki 4. maçında 7’nci puanını kaybetti

M.EMİN ULUÇ

Sadece ismen değil cismen de bir derbi oynandı Kadıköy’de... Evet, bir Galatasaray, bir Beşiktaş değildi belki Başakşehir tarih açısından ama öyle bir geldi ki Kadıköy’e, Fenerbahçe sahaya çıktığında mutlak favori değildi. Sezona istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe’nin millî aradan sonra toparlanması bekleniyordu ve sarı-lacivertli taraftarlar da bu umutla koşmuştu stada. Ama Başakşehir sıçrama tahtası olmayacağını henüz 2. dakikada gösterdi. Emre’nin kullandığı kornerde Attamah kafayı vururken Fenerbahçe savunması ve Volkan sadece seyretti: 1-0. Başakşehir ne oynadığını son derece net bir şekilde biliyor, Fenerbahçe ise sadece bir şeyler oynamaya çabalıyordu ki; 28’de Adebayor’un vuruşunda ağlara yönelen topu son anda Skrtel kornere yolladı. Ama bu sadece pozisyonu kurtarmak oldu. 33’te Caicara’nın ortasında Adebayor’un kafasına kimse engel olamadı: 2-0.
>Kerim tarihi değiştirdi
Fenerbahçe’de yeni transfer Neto, Kjaer’i aratıyor, İsmail kayıpları oynuyor, Dirar saç baş yolduruyordu. Giuliano’yu gören yoktu, top Soldado’yla buluşmuyordu. Bir Valbuena vardı sahada çabalayan. Ama tribünlerdeki binler buna rağmen bırakmadı takımı. Kadıköy’deki bitmek tükenmek bilmez destek takımın en kötüsüne gol sevinci yaşattı. 43’te penaltı noktasında topu önünde bulan Dirar sert vurdu: 2-1. Soyunma odasına çılgın tezahüratlarla giden sarı-lacivertliler sahaya daha umutlu döndü. Futbol tat vermese de 78’de Skrtel’in kafa vuruşu Clichy’ye çarpıp ağlara gitti. Ofsayt tartışmaları yaşanan pozisyonda hakem Fırat Aydınus’un kararı skoru eşitledi: 2-2. Sonrasında yaşanan nefes kesen pozisyonlarda sevinen olmayacak diye düşünüyorduk ama 90+3’te Kerim Frei müthiş bir füzeyle tarih yazdı. Başakşehir Kadıköy’de ilk galibiyetini aldı: 3-2.

AYKUT KOCAMAN KAHRI YAŞADI

Maç sonrası hayli moralsiz olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Gerçekten konuşmanın zor olduğu bir karşılaşma oynadık. Sezon başı klasiği haline geldi. 8 resmi maçın 5’inde kaleye gelen ilk topla gol yemek... Bu açıdan F.Bahçe tarihine geçecek bir sezon yaşıyoruz. Başakşehir, Türkiye’nin en organize takımı. Oyunun ilk yarısında Başakşehir oyun kurmaya çalışırken kazandığımız 8 pozisyon var” dedi. Kocaman, “Bazı şeyler olmuyor. Bu kadar pozisyona giren, bu kadar çabalı bir takımın bu sonuçları almasını, teknik olarak değerlendiremiyorum” şeklinde konuştu. 

ABDULLAH AVCI: BİZE DEĞER VERDİ

Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Aykut Hoca üçlü orta sahayla çıkarak bizim değerli bir takım olduğumuzu gösterdi. Emre ve Mahmut’u oynatmamayı hedeflediler. Kendisine teşekkür ediyorum” derken, “Fenerbahçe için duran toplar bir silah ama biz duran toptan bir golle maça başladık. Fenerbahçe seyircisi takımına itici güç olabiliyor. Böyle bir yerde kazanmak çok önemliydi. Milli maç arasının ardından bu galibiyet son derece önemli. Avrupa Ligi’nde oynuyoruz. Ligde nasıl analiz yapıyorsak Avrupa’da da yapıyoruz. Ancak hakem analizi yapmıyoruz. 2. gole baktık, gol olduğunu gördük bunda bir problem yok” sözlerini kullandı. 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...