Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son dakika... Irma Kasırgası Florida'da

Düzenleyen:
Son dakika... Irma Kasırgası Florida'da

DÜNYA Haberleri

Ve Irma Kasırgası Florida kıyılarına ulaştı. Florida’nın Hardee County bölgesinde iki kişi hayatını kaybetti. Polis olayın fırtınada ilk can kaybı olduğunu belirtiyor. Yetkililer uyarıyor: Hayati tehlike söz konusu... Eyalette 6.3 milyon kişinin tahliyesine karar verilmesinin ardından dalgaların 4,5 metreye ulaştığı haberleri geliyor. Sosyal medyada hortum görüntüleri paylaşılıyor.

Karayipler'de geçtiği adaları yerle bir eden Irma Kasırgası, ABD'nin güney eyaleti Florida'ya ulaştı. Kasırganın başlamasından kısa bir süre sonra ilk can kaybı haberi geldi. Reuters haber ajansı bir adamın fırtına sebebiyle meydana gelen bir kamyonet kazasında hayatını keybettiğin açıkladı. Polis söz konusu olayın kasırgada kayda geçen ilk can kaybı olduğunu söyledi.  Olağanüstü hal ilan edilen eyalette, 6.3 milyon kişi tahliye edildi. Günlerdir kasırgaya karşı önlem alan ABD kıyılarında su seviyesi gittikçe artıyor. Florida'da dalga boyu 4,5 metreye ulaştı. Sosyal medyada hortum görüntüleri paylaşılıyor.

"BURAYI TERK EDİN HAYATTA KALAMAZSINIZ"
Dün 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilme kararının ardından rakam daha da yükseldi. Yetkililer şu ana kadar 6 milyon 300 bin kişinin bölgeyi terk ettiğini açıkladı. Florida valisi dün yaptığı açıklamada 'Burayı hemen terke edin. Hayatta kalamazsınız' uyarısını yapmıştı.

ABD Hava Kuvvetleri bölgedeki tahliye işlemleri için 'Fırtına Avcısı' olarak bilinen WC-130J 'Super Hercules' askeri tahliye uçaklarını gönderdi. 

Kasırganın şiddeti kategori dörde yükseltildi. Irma'nın ilk olarak Florida'nın Key West adasını etkisi altına alması bekleniyor. Dün gece 200 binden fazla eve elektrik verilemedi.

KASIRGA KÜBA'DA BÜYÜK HASAR OLUŞTURDU
Florida eyaletinin Miami kentinde yapılan tüm uyarıları ciddiye almayarak, bölgeyi terk etmeyenler de var.  HAber ajanslarıan yansıyan karelerde insanlar şiddetli yağmura rağmen sokaklara çıkıp eğleniyor.

Kasırga hafta içinde Karayipler'de 26 can kaybına neden olmuştu. Karayipler'in ardından Küba sahillerini vuran Irma Kasırgası Küba'da büyük hasar oluşturdu. Küba'nın kuzey sahilerindeki oteller bomboş kaldı.

KASIRGA ÖLÜMCÜL OLACAK
Canavar kasırganın bir sonraki durağı ise ABD'nin güney eyaleti Florida olacak. Anakaraya ulaştıkça 300 kilometrelik hızı gerileyen ve 270 kilometre/saat'e düşen Irma'nın kategorisi 5'ten 4'e düşürüldü ancak yetkililer kasırganın yine de ölümcül olacağını belirtiyor. Kasırganın Cumartesi geç saatlerde Florida kıyılarına ulaşması bekleniyor.

Son dakika... Sadece saatler kaldı! Dalgalar 4,5 metreye ulaştı

FLORİDA'YI YERLE BİR EDECEK
Federal Acil Durum Yönetimi Kurumu (FEMA) kasırganın Florida'yı yerle bir edebileceğini belirtiyor. Olağanüstü hal ilan edilen eyalette, 6,3 milyon kişinin tahliye edilmesine karar verildi. Bu aynı zamanda ülke tarihinde görülen en yüksek tahliye rakamlarında biri. Georgia eyaletinde ise kıyı bölgelerinde yaşayan 540 bin kişinin tahliye edileceği belirtildi.

Son dakika... Sadece saatler kaldı! Dalgalar 4,5 metreye ulaştı

FLORIDA'DA 1 MİLYON KİŞİ BARINAKLARDA
Miami-Dade idari bölgesinde 10 bin kişi kasırga nedeniyle barınaklarda yaşamaya başladı. Bu bölgede de ABD tarihinin en büyük tahliyelerinden birinin gerçekleşebileceği kaydedildi. ABD Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA), Florida'daki barınakların 1 milyon kişiyi alabileceğini duyurdu. Kasırga nedeniyle yeni barınaklar açılırken, Atlanta'da birçok otele tahliye edilen vatandaşlar yerleştirildi.
Irma'nın Florida dışında Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Tennessee'de de şiddetli yağışlara neden olması öngörülüyor.

Son dakika... Sadece saatler kaldı! Dalgalar 4,5 metreye ulaştı

"ZAMANIMIZ DARALIYOR"
Florida Valisi Rick Scott, kasırga konusunda eyalet sakinlerine yaptığı uyarıda, "Zamanımız daralıyor. Tahliye bölgesindeyseniz şimdi gitmeniz gerekiyor. Bu, eyaletin daha önce hiç görmediği derecede yıkıcı bir fırtına." ifadelerini kullandı. Vali Scott halka uyarısında ayrıca Irma'nın eyalette daha önce yaşanan Andrew Kasırgası'ndan çok daha büyük olacağını ifade etti. ABD Başkanı Donald Trump da haftalık ulusa seslenişinde, Irma Kasırgası'nın "kesinlikle yıkıcı potansiyeli olan bir fırtına" olduğu uyarısını yaptı.

Son dakika... Sadece saatler kaldı! Dalgalar 4,5 metreye ulaştı

YAKITLAR BİTEBİLİR
Bölgede perşembe günü önünde uzun kuyrukların olduğu birçok benzin istasyonunda cuma günü yakıt bitmesi ve bazılarının kapatılması sonucu sıralar da kendiliğinden yok oldu. Florida Valisi Scott, tahliye bölgelerindeki akaryakıt istasyonu sahiplerine yaptığı çağrıda mümkün olduğu sürece istasyonlarını açık tutmalarını istedi. Scott, "Çalışanlarınızın güvenli şekilde bölgeden çıkabilmeleri için polisin eşlik etmesini sağlayacağız." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...