Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır karıştı, petrol 100 doları gördü

Mısır karıştı, petrol 100 doları gördü

GÜNDEM Haberleri

ABD ham petrolünün varil fiyatı Eylül 2012'den bu yana ilk kez 100 doların üzerine çıktı.

ABD ham petrolü 10 ay sonra ilk kez varil fiyatında 100 doların üzerini gördü. Ham petrolün fiyat artışında ABD'deki stoklardaki azalma ve Mısır'da başlayan Cumhurbaşkanı karşıtı eylemlerin oluşturduğu endişe etkili oldu. Yatırımcıların Mısır'daki ayaklanmanın petrol arzını etkileyeceği yönündeki endişeleri de fiyatların artmasını tetikledi. Ham petrol Asya'daki işlemlerde yüzde 1'in üzerinde değerlendi. Böyle bir değer artışı en son Mayıs 2012'de görülmüştü. Ham petrol fiyatları bu hafta yüzde 4 değerlendi. CNBC'ye konuşan petrol piyasası uzmanı finansal danışmanlık şirketi Guppytraders.com'un CEO'su Darly Guppy, "Eğer endişeler devam ederse, ham petrol fiyatlarında 108 doları görebiliriz ama kısa vadeli olur" dedi.
ORTADOĞU GERGİNLİĞİ
Mısır ve Libya'daki siyasi istikrarsızlık yatırımcıları petrol konusunda yeniden korkutmaya başladı.
Mısır'da ordu Cumhurbaşkanı Mohamed Mursi'ye hükümet karşıtı protestolarla baş etmesi konusunda ultimatom verdi. Ortadoğu'dan gelen petrol tankerlerinin yoğun olarak geçtiği Suveyş Kanalı'nın kontrolü Mısır'da. Endişelerin temelinde de bu yatıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...