Evleri yanan aile çocukları ile sokakta kaldı

Düzenleyen:
Evleri yanan aile çocukları ile sokakta kaldı

YAŞAM Haberleri

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, elektrik kablosundan dolayı prefabrik evleri yanan Ergün ve Arife Tuğtekin çifti, 2 çocuğu ile birlikte sokakta kaldı. Yangından canlarını zor kurtaran aile yardım bekliyor.

Yangın, 7 Eylül gecesi, İzmit ilçesi Yeşilova Mahallesi Su Sokak üzerinde meydana geldi. Ergün Tuğtekin’e ait prefabrik evde 7 Eylül akşamı yangın çıktı. Yangına uykuda yakalanan aile, evden dışarıya kendilerini zor attı. Yangın sonrası ev kullanılamaz hale geldi. Evleri küle dönen Ergün ve Arife Tuğtekin çifti, iki çocuğu ile birlikte sokakta kaldı. Yangından sadece üstlerindeki kıyafetleri kurtarabilen aile, komşularının ve akrabalarının yardımıyla ayakta durmaya çalışıyor. Bir gece akrabalarının evinde kalan aile, kimseye yük olmamak için evlerinin yanında bulunan barakada kalmaya başladı. Aile, yetkililerden yardım bekliyor.
Yangından canlarını zor kurtardıklarını ifade eden Ergün Tuğtekin, “Elektrik kablosunun altında çekyat vardı. O anda damlamış. Damlayınca da elektrik kablosundan çok hızlı bir şekilde her tarafa yayılıyor. İçeriye girip sadece telefonla pantolonumu alabildim. Daha sonra itfaiyeyi aradım. Ekipler kısa sürede geldiler ama geldiklerinde ev yanmıştı. Sadece üstümüzdekilerle kaldık. Bütün her şeyimiz yandı. Geceleri soğuk oluyor. Sabaha kadar uyuyamıyoruz” dedi.
Evleri yanan aile çocukları ile sokakta kaldı
“Ne zorluklarla yapmıştık”

Yetkililerden yardım isteyen anne Arife Tuğtekin ise “Bütün emeklerimiz gitti. Ne zorluklarla yapmıştık. Devletten yardım bekliyorum. Benim yapacak gücüm yok. Önümüzde kış var. Çocuklarım okula gidecek. Kızımı servise verecektik bu sene, mecbur ben getirip ben götüreceğim. Çocukların okul kıyafetlerini almıştım, hepsi yandı. Kızım astım hastası. Hasta olunca hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz. Komşular yiyecek getiriyorsa yiyoruz” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...