IKBY'den flaş referandum açıklaması

Düzenleyen:
IKBY'den flaş referandum açıklaması

DÜNYA Haberleri

IKBY, 25 Eylül'de yapılması planlanan referandum ile ilgili flaş bir açıklamada bulundu.

IKBY Başkanı Mesut Barzani, Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda IKBY Yüksek Referandum Heyeti ile bir araya geldi. Görüşmeye, IKBY Başkan Yardımcısı Kosret Resul Ali ile IKBY Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu yetkilileri katıldı.

''SÖZ KONUSU DEĞİL''

Toplantı sonrası yayımlanan açıklamada, referandumun ertelenmesinin söz konusu olmadığı ve erteleneceği yönündeki haberlerin doğru olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, Yüksek Referandum Heyetinde yer alan siyasi partiler ve tarafların, siyasi kriz nedeniyle 2 yıldır toplanamayan meclisin 14 Eylül'de açılması konusunda anlaşmaya vardığı kaydedildi.

IKBY Başkanı Barzani, 7 Haziran'da siyasi partilerle yaptığı toplantı sonrası, 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapılacağını duyurmuştu.

Bu karardan sonra, Barzani'nin talimatı üzerine Yüksek Referandum Heyeti oluşturulmuş ancak IKBY'de muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi ile İslami Toplum Partisi, herhangi bir üye göndermeyerek yapılan tüm görüşmeleri boykot etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...