Mısır'da darbenin ilk bilançosu, 8 ölü, 25 yaralı

Mısır'da darbenin ilk bilançosu, 8 ölü, 25 yaralı

DÜNYA Haberleri

Mısır'da akşam saatlerinde ordunun yönetime el koymasının ardından meydana gelen çatışmalarda en az 8 kişinin öldüğü ve 25 kişinin de yaralandığı iddia edildi.

Mısır'da akşam saatlerinde ordunun yönetime el koymasının ardından meydana gelen çatışmalarda en az 8 kişinin öldüğü ve 25 kişinin de yaralandığı iddia edildi. nbsp;Mısır Ordusu'nun yönetime verdiği sürenin dolmasının ardından orduya bağlı birlikler Misir'in bütün büyük kentlerinde önemli binaları kuşatma altina aldı. Kahir'de toplanan kalabalık gruplara dağılma uyarı yapılmadan askerlerin ateş açtığı haberleri Dünya ajansalarına düştü. İlk gelen bilgilere göre Misir'da 8 kişi çatışmalarda hayatını kaybetti, en az 25 kişinin de yaralandığı iddia edildi. Bu arada Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı General Abdülfettah el Sisi Mısır Devlet Televizyonundan açıklama yaptı. Mısır'ın başkenti Kahire'nin Medinat Nasr semtinde toplanan Cumhurbaşkanı Mursi destekçilerinin etrafını saran askerler nişan alıyor. Kahire'de Mursi taraftarları ile karşıtları arasında çatışmalar yaşanıyor. Devlet televizyonunun kontrolünü ele geçiren ordu, Cumhurbaşkanı Mursi ve Müslüman Kardeşler liderlerine seyahat yasağı getirdi. Bu arada Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı General Abdülfettah el Sisi Mısır Devlet Televizyonundan açıklama yaptı. Sisi şunları kaydetti: - Genelkurmay Başkanı el Sisi: Askeri kuvvetler bölünmenin ve çatışma olmamasını istedi. Ancak devlet yönetimi tarafından reddedildi. - Genelkurmay Başkanı el Sisi: Yaptığımız uzlaşı çağrıları reddedildi. Amacımız iktikrar ve güven içinde ulusal uzlaşmadır. - Genelkurmay Başkanı el Sisi: Bu yol haritasında Anayasa'nın askıya alınması vardır.
- Genelkurmay Başkanı el Sisi: Seçim yapılıncaya kadar teknokrat bir hükümet görevi üstlenecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...