Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır Başbakanı Hişam Kandil'e 1 yıl hapis

- Güncelleme:
Mısır Başbakanı Hişam Kandil'e 1 yıl hapis

GÜNDEM Haberleri

Mısır'da yönetime el koyan ordunun güdümündeki Temyiz Mahkemesi, Başbakan Hişam Kandil'i 1 yıl hapis cezasına çarptırarak görevinden aldı.

Mısır'da yönetime el koyan ordunun güdümündeki Temyiz Mahkemesi, Başbakan Hişam Kandil'i 1 yıl hapis cezasına çarptırarak görevinden aldı. Mursi'nin ise söz konusu askeri darbeyi kabul etmediği ve Mısırlıları darbeye karşı durmaya çağırdığı bildirildi. Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mursi'nin söz konusu askeri darbeyi kabul etmediği ve Mısırlıları darbeye karşı durmaya çağırdığı bildirildi. Açıklamada Mursi'nin "Şu anda Cumhurbaşkanıyım, aynı zamanda ordunun komutanıyım" dediği ifade edildi. Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı, "Mısır'da şu an durum değişken olduğu için askeri darbe yapılıp yapılmadığını söyleyemeyiz" açıklaması yaptı. ABD'nin Mısır'da oluşan şartlardan büyük endişe duyduğunun belirtidiği açıklamada, Mısır'daki tüm tarafların müzakere ve şiddetin azlatılması için adım atmaları istendi. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ise Mısır halkının endişelerine karşı daha duyarlı olması talep edildi. Barışçı siyasi çözümün Mısır için en iyi seçenek olduğu kaydedildi. ABD, İngiltere ve Kanada'nın Mısır'a gidilmemesi için seyahat uyarısı yayınladığı belirtildi. El Ahram sitesinin haberinde, söz konusu ülkelerin Mısır'daki vatandaşlarını tahliye etmek için uçak göndereceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...