Üç ünlü isimden anlamlı hareket

Düzenleyen:
Üç ünlü isimden anlamlı hareket

MAGAZİN Haberleri

Yeşilçam’ın ünlü ismi Ediz Hun, yönetmen Çağan Irmak ve ünlü oyuncu Yiğit Özşener, Kosova’da görevli Türk askerlerin kaldığı kışlaya giderek moral ziyareti yaptı

Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğu tarafından bu yıl Kosova’da ilki gerçekleştirilen ‘Prizren Türk Filmleri Festivali’ kapsamında Kosova’da bulunan Türk sinemasının usta oyuncularından Ediz Hun, Yiğit Özşener ve yönetmen Çağan Irmak, Kosova’da görevli Mehmetçiği ziyaret etti. Prizren’deki Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Sultan Murat Kışlasını ziyaret eden oyuncular, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay M. İhsan Tavazar tarafından karşılandı. 1999 yılından bu yana Kosova’da KFOR barış gücü bünyesi altında görev yapan Türk askerini ziyaret eden ünlü oyuncular Ediz Hun, Yiğit Özşener ve yönetmen Çağan Irmak’a, ziyaret anısına Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay M. İhsan Tavazar, plaket takdim etti. Kurmay Albay Tavazar, ünlü isimlere Türk askerinin Kosova’daki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Türkiye’nin Prizren Başkonsolosluğu tarafından Kosova’nın Prizren şehrinde düzenlenen “Türk Film Festivali”de Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Ediz Hun’a “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü takdim etti. Ödülü hayatta olmayan değerli sanatçılar adına aldığını dile getiren Hun, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başkonsolosluğa, sanata sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti. Hun “Burada bulunuşunuz bizi sevgiyle kucakladığınızın göstergesi, sanata verdiğiniz değerin göstergesidir; bu son derece önemli. Gökyüzüne baktığımız zaman ‘Yaradan’ın eseri olan bu sonsuz evrendeki aidiyet hiç şüphe yok ki sevgiyle yoğrulmuş tükenmez bir enerji kaynağıdır” dedi. 

Üç ünlü isimden anlamlı hareket

Üç ünlü isimden anlamlı hareket

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...