Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gençler en çok ÖSYM’den şikâyetçi

Düzenleyen:
Gençler en çok ÖSYM’den şikâyetçi

EĞİTİM Haberleri

Vatandaşların kamu kurumları ile sorunlarının çözüm anahtarı olan Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) bu yılın ilk 6 ayında 8 bin 320 başvuru yapıldı.

Damla Peker ANKARA
Vatandaşların kamu kurumları ile sorunlarının çözüm anahtarı olan Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK)  bu yılın ilk 6 ayında 8 bin 320 başvuru yapıldı. En çok şikâyet ise gençlerden geldi.   Başvurucuların yüzde 30’unu oluşturan 2 bin 548 genç, eğitim-öğretimden gençlik ve spor alanına kadar yaşadıkları meselelerin ombudsmanlar tarafından çözümlenmesini talep etti. Eğitim-öğretimin ardından en çok şikâyet konularını Kamu Personel Rejimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Adalet, Millî Savunma ve Güvenlik ile Mahallî İdarelerce yürütülen hizmetler oluşturdu. Vatandaşların en çok başvurduğu alan ÖSYM oldu. Bin kişi KDK’ya başvuru yaparak ÖSYM ile ilgili yaşadığı sorunların çözülmesini istedi. ÖSYM’yi 810 şikâyet ile Millî Eğitim Bakanlığı takip etti.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...