Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yaz sonrasında saç bakımı için 5 kritik uyarı

Düzenleyen:
Yaz sonrasında saç bakımı için 5 kritik uyarı

YAŞAM Haberleri

Saçlarımız yazın gerek çok yıkamak, gerek kullandığımız kozmetikler başta olmak üzere rüzgâr, güneş, tuz üçlüsünün etkisiyle yıprandı, sağlıksız bir görünüme kavuştu. Kışın yıpratıcı etkisine maruz kalmadan önce sonbahar iyi bir bakım dönemi olabilir.

Saçlarımız yazın gerek çok yıkamak, gerek kullandığımız kozmetikler başta olmak üzere rüzgâr, güneş, tuz üçlüsünün etkisiyle yıprandı, sağlıksız bir görünüme kavuştu. Kışın yıpratıcı etkisine maruz kalmadan önce sonbahar iyi bir bakım dönemi olabilir. Bunun için işte öneriler:
1- Saçları savurmak güzel de, uçlarda deniz, kum, güneş ve rüzgârla oluşan kırıklardan hemen kurtulmazsanız kırıklar köklere kadar uzar ve sağlıksız bir görünüme sebep olur. En iyisi yolun başındayken bir-iki cm kestirin.
2- Yaz sıcağında sık sık duş aldık ve çoğunda da saçlarımızı şampuanladık. Böylece saçın doğal yağ dengesi bozuldu. Bu da donuklaşmayı beraberinde getirdi. Şimdi yıkama sıklığını azaltma zamanı. Yıkama sıklığını azalttıkça saç dengesini yeniden bulacak, parlaklığı artacaktır. 
3- Zeytinyağı, bal ve yumurta maskeleriyle saçlarınızın kaybettiği canlılığı yeniden kazanabilirsiniz. Keratin özlü ürünler olabilir ama siz kuaförünüze danışmayı da tercih edebilirsiniz.
4- Saçlarınızı çok ıslakken taramayın. Tararken de fırça yerine tercihen kemik ya da ahşap tarak kullanın. Taramaya da uçlardan başlayıp yukarı doğru çıkın.
5- Saçlarınızın parlaklığını artırmak için her mevsim, her gün bol su içmeye özen gösterin. Hatta kışın daha fazla su içmeye gayret etmelisiniz. Ayrıca taze meyveyi beslenmenizden eksik etmeyin. Kuru badem, böğürtlen ve balığı bolca tüketin. Hazır balık mevsimi de başlamışken... 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...