Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul için Kara Afrika Müzesi

Düzenleyen:
İstanbul için  Kara Afrika Müzesi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Gazeteci yazar Hıfzı Topuz’un Afrika’nın çeşitli bölgelerinden topladığı 450 parça materyalden oluşan koleksiyonu, artık bir müzede sergilenecek.

Gazeteci yazar Hıfzı Topuz’un Afrika’nın çeşitli bölgelerinden topladığı 450 parça materyalden oluşan koleksiyonu, artık bir müzede sergilenecek. Topuz, 50 yılı aşkın müddet boyunca Afrika’nın değişik yerlerini gezerek topladığı mask, takı ve çeşitli materyallerden oluşan koleksiyonunu Büyükçekmece Belediyesine bağışladı. Topuz’un bu koleksiyonu, Büyükçekmece Belediyesince yapımına başlanan Kara Afrika Müzesinde sergilenecek. Kara Afrika Müzesinin temel atma töreninde konuşan Topuz, hayatının en mutlu ve anlamlı gününü yaşadığını belirtti. Topuz “Burası gelişecek ve bir kültür yuvası olacak. Müzede 450 parça maske ve Afrika’ya has çeşitli halı, heykel, takılardan oluşan materyaller sergilenecek. Bunun bu şekilde bir müzede değerlendirilmesi beni çok mutlu etti” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...