‘Altın Aslan’ Meksikalı Del Toro’nun oldu

Düzenleyen:
‘Altın Aslan’ Meksikalı  Del Toro’nun oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İtalya’da bu yıl 74’üncüsü düzenlenen Venedik Film Festivali’nin büyük ödülü “Altın Aslan”, Meksikalı yönetmen Guillermo Del Toro’nun “The Shape of Water” isimli filmine verildi.

İtalya’da bu yıl 74’üncüsü düzenlenen Venedik Film Festivali’nin büyük ödülü “Altın Aslan”, Meksikalı yönetmen Guillermo Del Toro’nun “The Shape of Water” isimli filmine verildi. venedik’teki Lido Yarımadası’nın ev sahipliği yaptığı festival, cuma akşamı yapılan mükâfat töreniyle son buldu. Başkanlığını ABD’li aktris Annette Bening’in yaptığı jüri, Soğuk Savaş döneminde ABD’de çalıştığı yüksek güvenlikli devlet laboratuvarında bir meslektaşıyla gizli bir deneyi keşfeden temizlik görevlisi Sally’nin bir anda değişen hayat hikâyesinin anlatıldığı, “The Shape of Water” filmini, “Altın Aslan”a layık gördü. Festivalde en iyi yönetmene verilen “Gümüş Aslan” ödülünü “Jusqu’a la Garde” filmiyle Fransız yönetmen Xavier Legrand kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...