Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özge Yılmaz Avrupa ikincisi oldu

Düzenleyen:
Özge Yılmaz Avrupa ikincisi oldu

SPOR Haberleri

Avrupa Masa Tenisi Federasyonu ETTU tarafından her yıl kendi kategorisinin en iyi 10 sporcusunun katılımı ile düzenlenen 15 yaş altı Avrupa En İyi 10´lar Turnuvasında mücadele eden Milli sporcumuz Özge Yılmaz, oynadığı 9 maçın 6´sını kazanarak Avrupa ikinciliğini elde etti.

Antrenörü Halil Adak yönetiminde İngiltere´nin Worcester kentinde düzenlenen turnuvada mücadele eden Kocasinan Belediye takımı sporcusu Milli Masa Tenisçi Özge Yılmaz, Avrupa 9.su ve Dünya 22.si Fransız Lutz´u 4-3, Avrupa 4.sü, Dünya 14.sü ve Yıldızlar Avrupa Şampiyonası üçüncüsü Romen Elena Zaharia´yı 4-2, ev sahibi ülkeden Charlotte Bardsley´i 4-1, Yıldızlar Avrupa Şampiyonası üçüncüsü Alman Bondareva´yı 4-0, Fransız Lou Frete´yi 4-1 ve Fransız İsa Cok´u 4-0 yenmeyi başardı. Özge Yılmaz son maçında Yıldızlar Avrupa Şampiyonası ikincisi Alman Wenna Tu´ya 4-2 yenilmesine rağmen topladığı 15 puanla U15  En İyi 10´lar Turnuvası Avrupa ikinciliğini elde etti. 
9 maçın sonunda Alman Sopihe Klee birinci, Özge Yılmaz ikinci, Fransız İsa Cok üçüncü oldu.
Özge Yılmaz Avrupa ikincisi oldu
KERİM KOÇ ''BU BAŞARI HEPİMİZİN''
Özge Yılmaz´ın Yıldızlar Top 10 Turnuvasında elde ettiği Avrupa ikinciliğinin tarihi bir başarı olduğunun altını çizen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç ´´Yönetim Kurulu Üyemiz Mücahit Soyak´ı, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Cömertbayraktar´ı,  Gençlik ve Spor Hizmetleri Kayseri İl Müdürü Murat Eskici´yi ve başarıda büyük emeği olan antrenör Halil Adak´ı canı gönülden tebrik ederim. Camiamıza hayırlı olsun, bu başarı hepimizin. Federasyonumuzun hedef sporcuları destekleme projesi bundan sonrada devam edecektir. Türk sporcularımızla katılmayı hedeflediğimiz 2020 Olimpiyatlarına adım adım ilerliyoruz.´´ şeklinde konuştu.
Özge Yılmaz Avrupa ikincisi oldu
HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Türk Masa Tenisi tarihinde ilk kez kızlar kategorisinde Avrupa En iyi 10´lar müsabakasında bir Türk sporcunun yarıştığını söyleyen Özge Yılmaz´ın antrenörü aynı zamanda Milli antrenör Halil Adak ´´Özge, 9 maçın 6´sını kazanarak turnuvayı 2. olarak tamamladı. Dünya ve Avrupa sıralamasında kendisinden üst sıralarda olan rakiplerini yenerek, hem Avrupa, hem de Dünya sıralaması için çok değerli puanlar kazandı. Şampiyonluğu elde eden Alman sporcu ile yaptığımız maçta 2-0 öndeyken 4-3 kaybettik. Şampiyonluğu kıl payı kaçırdık ama Avrupa ikinciliği de büyük bir başarı. Özge, Türk Masa Tenisi tarihinde ilklere imza atmaya devam ediyor. İnşallah bir sonraki turnuvada Avrupa Şampiyonluğunu da kazanacaktır. Bu başarıyı tüm meslektaşlarıma ve Türkiye´ye armağan ediyorum. Biz destekleyen başta Federasyon Başkanımız Kerim Koç olmak üzere, tüm Yönetim Kurulumuza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim´´ dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...