'Yeniden Eczacılık Platformu' eczacıların sesi olmaya geliyor

Düzenleyen:
'Yeniden Eczacılık Platformu' eczacıların sesi olmaya geliyor

YAŞAM Haberleri

Sağlık sektöründe büyük öneme sahip eczanelerin ve eczacıların karşılaştığı sorunları gidermek amacıyla kurulan Yeniden Eczacılık Platformu, İstanbul Eczacı Odası Başkan Adayı Ecz. Mürşit Koçtürk öncülüğünde seçimlere hazır.

24 Eylül Pazar günü yapılacak olan 2017 İstanbul Eczacı Odası Seçimleri’ne aday olan Yeniden Eczacılık Platformu’nun vaat sıralamasında ana başlık, eczacılık mesleğinin ve eczacıların hak ettikleri saygınlığı geri kazanmaları. Bunun için atılacak ilk adımın eczacılar ve odalar arasındaki iletişim eksiklerinin giderilmesi olduğunu vurgulayan platform, yapacağı çalışmalar sonucunda tüm eczacıların kendi meslek odasını benimsemesini ve “Benim Eczacı Odam” algısını sahiplenmesini hedefliyor.

Platformun başkanı ve İstanbul Eczacı Odası Başkan Adayı Ecz. Mürşit Koçtürk, platformun vaatleri hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Eczacılık mesleği tarih kadar eski, gelecek kadar yeni bir sanattır. Ne yazık ki, ülkemizdeki yanlış uygulamalar ve iletişim eksiklikleri nedeniyle hak ettiğimiz saygınlığın çok gerisindeyiz.Yeniden Eczacılık Platformu adını verdiğimiz oluşum, mesleğimizin hak ettiği saygınlığı tekrar kazanabilmesi için kuruldu. Platformumuz, İstanbul’da faaliyet gösteren en az 8.000 serbest ve kamu eczacısının katılımıyla oluşan, onların duygu ve düşüncelerini taşıyan bir ekipten oluşuyor. Biz de bu ekiple, İstanbul eczacılarının omurgası gibi işlev görecek, onların ortak düşüncelerinin sesi haline gelecek, çözüm odaklı bir yapı için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.

Öncelikli hedeflerimiz arasında; eczacıların  özellikle sosyal güvenlik kurumundan kaynaklanan problemlerinin ve kayıplarının  kazanca dönüşmesi,  satılan ilaçlardan kutu başına meslek hakkı  sağlanması, muvazaa ile mücadele,  eczane içi işletme giderlerinde  rahatlama sağlayacak  avantajlar için çalışma yapılması,  eczacının ve eczacılığın toplumun önünde  saygınlığını artırarak devam ettirmesi,  nöbet güvenliklerinin sağlanması konusunda çalışma yapılması, oda aidatlarının daha makul bir seviyeye düşürülmesi için çalışma yapılması gibi pek çok konu başlığı bulunuyor. Platformumuzun inancına göre meslek odamız, eczacılığın ve eczacıların geleceği için müzakereye ve yapıcı görüşmeye daima açık bir anlayışla hareket etmeli ve çok daha adil bir yapıya sahip olmalıdır. Yapılacak olan bu seçimde meslektaşlarımız onay verirse, İstanbul Eczacı Odası artık böyle bir anlayışla yönetilecektir.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...