Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Srebrenitsalı anneler, Arakan için yürüdü

Düzenleyen:
Srebrenitsalı anneler, Arakan için yürüdü

DÜNYA Haberleri

Bosna Hersek Tuzla'da Srebrenitsalı anneler Arakan'daki Müslümanlar için protesto yürüyüşü düzenledi.

1995 yılında Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da Sırp güçleri tarafından gerçekleştirilen ve 8 binden fazla Boşnak sivilin katledildiği soykırımda çocuklarını ve eşlerini kaybeden kurban yakınları, bu kez Myanmar'da Arakan Müslümanlarına yönelik zulme dikkati çekti.

"YENİ SREBRENİTSA'YA İZİN VERMEYİN"
Srebrenitsalı Kadınlar Derneği tarafından şehir merkezinde yapılan yürüyüşte, Arakan Müslümanlarının da bir anlamda soykırıma maruz kaldığına dikkat çekilirken, "Arakan Müslümanlarının yeni bir Srebrenitsa yaşamasına izin vermeyin." mesajı verildi.

Srebrenitsalı anneler, Arakan için yürüdü

Dernek Başkanı Hajra Catic, Arakan Müslümanlarının bugün yaşadıklarının bir benzerini 22 yıl önce yaşayan anneler olarak, ölümlerin durdurulması çağrısında bulunarak, "Müslümanların öldürülmesini durdurun. Yeni bir Srebrenitsa yaşatmayın. Oradaki insanlara yapılanlar korkunç." ifadelerini kullandı.

"ULUSLARARSI TOPLUM SESSİZ"
Myanmar'da yapılan katliamın durdurulması için tüm uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunan Catic, "Uluslararası toplum bir zamanlar Srebrenitsa'da uygulanan zulme yaptığı gibi bugün de Arakan Müslümanlarına yapılanlara kulaklarını kapadı. Srebrenitsa tekrarlanıyor, Müslümanlar yeniden öldürülüyor." dedi.

Yürüyüşe katılan Srebrenitsalı anneler ve diğer kurban yakınları, üzerinde "Myanmar'daki Müslüman ölümlerine son" ve "Rohingya soykırımına son" yazılı dövizler taşıdı.

Srebrenitsalı anneler, Arakan için yürüdü

ARAKAN'DA NE OLDU?
Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan'da sivillere yönelik saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti.

Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor. Saldırılarda 150'den fazla köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı.

On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf nehri ya da deniz yoluyla Bangladeş'e geçiyor. 25 Ağustos'dan bu yana Bangladeş'e 290 binden fazla Arakanlı Müslüman ulaştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...