Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Siirt'te onlarca kişi zehirlendi, köy karantinaya alındı

Düzenleyen:
Siirt'te onlarca kişi zehirlendi, köy karantinaya alındı

YAŞAM Haberleri

Siirt’te bağlı Aktaş köyü kırsalında çocuklar tarafından bulunarak, getirildiği köyde kapağı açılan varilden yayılan gaz nedeniyle onlarca vatandaş zehirlendi. Zehirlenen vatandaşlar kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınırken, boşaltılan köye girişler yasaklandı.

Olay, Siirt kent merkezine yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Aktaş köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, köyde ikamet eden çocuklar, kırsal alanda buldukları varili köy merkezine getirdi. Çocukların burada varili açmasıyla birlikte yayılan gaz nedeniyle 23’ü çocuk, 40 kişi zehirlendi. Durumun bildirilmesi üzerine köye çok sayıda ambulans, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Zehirlenenler, ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı. 

Köy tahliye edildi 

Köye girişler yasaklanırken, itfaiye aracından yapılan anonsta, kimyasal varil bulunduğu için tüm köylülerin evlerini terk ederek, belirlenen koordinasyon merkezine gelmeleri istendi. Tahliye edilen köy, karantina altına alındı. Köyün bulunduğu Siirt-Kurtalan karayolunda görevlendirilen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de, yoldan geçen araçların sürücülerine köyün bulunduğu bölgede durmamaları ve camlarını açmamaları uyarısında bulundu. Siirt Vali Yardımcısı Yunus Koç da yetkililerle birlikte köye gelerek, incelemelerde bulundu. 

Yetkililer, varilin içerisinde klor ve karbon maddelerinin olabileceğinin değerlendirildiğini belirtti. Varilin köy çevresine kimler tarafından bırakıldığının araştırıldığı da öğrenildi. 

SİİRT VALİSİ ATİK: “VARİLİN NEREDEN GETİRİLDİĞİNİ BİLMİYORUZ” 

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Aktaş köyünde 23’ü çocuk 40 kişinin zehirlenmesine neden olan varilin nereden getirildiğinin bilinmediğini belirtti. Siirt Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Milletvekili Yasin Aktay ile birlikte, Aktaş köyünde zehirlenen 23’ü çocuk 40 kişinin kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesine geldi. Vatandaşları ziyaret eden Atik, hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Atik, varilin nereden ve nasıl getirildiğinin bilinmediğini belirterek, “Ama bildiğimiz bir şey var, vatandaşların bize ifade ettiği husus bu varilin bir vanasının olduğu, bunun vanasıyla oynandığı ve rüzgarın da etkisiyle sızan gazdan vatandaşlarımızın etkilendiğidir. Ayrıca köyün karantinaya alınması gibi bir durum söz konusu değil ve biz vatandaşlarımızı oradan uzaklaştırdık" dedi. 

- SAĞLIK BAKANLIĞINDAN SİİRT’TEKİ ZEHİRLENMEYLE İLGİLİ AÇIKLAMA 

Sağlık Bakanlığı, Siirt’in Aktaş köyünde klor gazı sızıntısından etkilenen 92 kişinin tedavi altına alındığını açıkladı.  Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “11 Eylül Pazartesi günü akşam saatlerinde Siirt’in Aktaş köyünde klor gazı sızıntısından etkilenme meydana gelmiştir. Hadiseden hemen sonra Acil Sağlık Hizmetleri ambulansları köye intikal etmiş ve olaydan etkilenenleri hastaneye ulaştırmaya başlamıştır. Olaydan etkilenen 92 kişinin hastanelere sevki gerçekleştirilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. 60 kişi de köy yakınlarında bulunan mesire alanında kurulan Kızılay çadırlarında gözetim altına alınmıştır” denildi. 

Açıklamada, tedavi altına alınan vatandaşların genel durumlarının iyi olduğu belirtilerek, klor gazından etkilenme olayının eski bir varille temastan kaynaklandığı değerlendirildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...