Mısır'daki darbe Avrupa Parlamentosu'nda tartışıldı

/ Kaynak: AA
Mısır'daki darbe Avrupa Parlamentosu'nda tartışıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

AP Genel Kurulu'nda yapılan Mısır'daki olaylara ilişkin oturumda, "Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin halkının beklentilerine cevap veremediği" mesajı verildi.

AP Genel Kurulu'nda yapılan Mısır'daki olaylara ilişkin oturumda, "Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin halkının beklentilerine cevap veremediği" mesajı verildi. Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda yapılan Mısır'daki olaylara ilişkin oturumda, "Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin halkının beklentilerine cevap veremediği, sadece Müslüman Kardeşler'in cumhurbaşkanı gibi hareket ettiği ve AB desteğini hak etmediği" mesajı verildi. Oturumda Hristiyan Demokratlar adına konuşan Jose Ignacio Salafrancas " Mısır büyük bir ülke, Arap dünyasının sembolü. Ortadoğu Barış Süreci'nde kilit ortak. Suriye'de yaşananlarda kilit etkisi var. Mısır kaderine terk edemeyeceğimiz bir ülke" dedi. Sosyalistler adına konuşan Veronique de Keyser, "Mursi'nin demokratik yollarla seçildiğini ancak Mısır halkının beklentilerini karşılayamadığını" söyledi. Askeri darbenin çözüm olamayacağını belirten De Keyser milli mutabakat hükümetiyle barışçıl demokratik geçiş sürecine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
Marietje Schaake de Liberaller adına yaptığı konuşmada, Mursi'nin Mısır halkının büyük çoğunluğunun gözünde meşruiyetini kaybettiğini savundu. Schaake, Mursi'yi "yolsuzlukta Mübarek'in ayak izlerini takip etmekle ekonomik reformda, ülkeyi demokrasiye götürmekte başarısız olmakla azınlıkların haklarını kısıtlamakla, sivil toplumu cezalandırmakla" itham etti.
Yeşiller adına söz alan Judith Sargentini ise Mursi'yi "demokrasinin faziletlerini göstermemekle iktidar aşığı olmakla nbsp; temel hakları ve dini özgürlükleri kısıtlamakla" suçladı.
Muhafazakarlar ve Reformistler adına konuşan Charles Tannock, Mursi'nin kaotik yönetimiyle uluslararası ortaklarının ve kendi halkının sabrını test ettiğini, Mübarek rejiminden bile ileri gittiğini savundu. Tannock, başlangıçta Mursi'ye "destek verdiği" için Avrupa Birliği'ni sert sözlerle eleştirdi.
AP genel kurulunda yarın oylanacak Mısır kararı taslağında ordunun ültimatomu not edilmekle yetinilirken bütün siyasi aktörlere uzlaşma için en kısa sürede ulusal diyaloğa girmeleri ve demokratik dönüşümü teşvik etmeleri çağrısı yapılıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...