Öğretmenler Doğu için teşvik istiyor

Düzenleyen:
Öğretmenler Doğu için teşvik istiyor

EĞİTİM Haberleri

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi: Sağlıklı bir eğitim için öğretmenlerin can güvenliği sağlanmalı.

Damla Peker ANKARA
Okulların açılmasına bir haftadan az bir süre kaldı. 18 Eylül’de çalacak ilk ders zili için öğrencileri de öğretmenleri de heyecan sardı. Öğretmenlerin 2017-2018 eğitim dönemindeki beklentileri de gündeme geldi. Doğu ve Güneydoğu’daki teröristler tarafından sık sık tehdit altında bulunan eğitimciler, buralara gitmek için teşvik istedi. Öğretmenlerin talepleri hakkında konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, okullarda sağlıklı ortam oluşturmanın ilk şartının, can güvenliğinin sağlaması olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
Öğretmenler, kent-kır dengesi gözetilerek dağıtılmalı, bu sistemi destekleyen teşviklerle öğretmenlerin buralarda çalışmaları sağlanmalı. Teşvik etmek için kira desteği, lojman tahsisi ve ek tazminat gibi nakdi veya ayni yardımlar verilmesi gerekli.  Millî Eğitim Bakanlığı verilerine göre hâlâ 130 bin civarında öğretmen açığı var. Bu sayı öğretmen norm kadrosunun yüzde 10’undan fazla. Öncelikle açığı kapatacak şekilde kadro tahsisi ve atama yapılması ertelenmemeli. Sözleşmeli öğretmenlik, ücretli öğretmenlik ve kadrosuz usta öğreticilik gibi güvencesiz istihdam modellerinden vazgeçilmeli.
 Diğer taraftan öğrencilere yerel, ulusal ve küresel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmalarını, olayları izleme, anlama ve yorumlama yeteneği kazandırılması önemli. Özellikle hain FETÖ yapılanması, öğrencilere düzeylerine uygun bir şekilde anlatılmalı. Öğretmenlere büyük iş düşerken, onlar da sağlıklı bilgi sahibi olmalı. Aksi takdirde algı yönetimine maruz kalan öğrenciler, bunlardan etkilenebilir.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...