Madencilerin sıkıntısı anında çözülecek

Düzenleyen:
Madencilerin sıkıntısı anında çözülecek

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın son derece önem verdiği ve geçtiğimiz dönemde açıkladığı strateji ile önemini pekiştirdiği madencilik alanıyla ilgili çalışmalar tam gaz sürüyor.

Osman ÇOBANOĞLU ANKARA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın son derece önem verdiği ve geçtiğimiz dönemde açıkladığı strateji ile önemini pekiştirdiği madencilik alanıyla ilgili çalışmalar tam gaz sürüyor. Madencilerin işlem ve taleplerinin en hızlı şekilde sonuçlandırılması için başlatılan e-maden projesinin bu yıl sonuna kadar en az yüzde 35’inin tamamlanması, 2018 yılı sonuna kadar da tamamen e-maden’e geçilmesi planlanıyor. Söz konusu uygulama ile Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün iç ve dış tüm işlemleri elektronik ortamdan yürütülecek. Daha öncesinde mesajları verilen, madencilikte eğitim konusunda yeni bir sistem getirecek Madencilik Akademisi konusunda da çalışmalar sürüyor. Akademiyle birlikte sektör paydaşlarına güncel uluslararası standartlarda eğitim sağlanacak.
KOORDİNASYON KURULU ADIMI
Ayrıca sektörün sorunlarına hızlıca çözüm üretmek için ortaya konan Maden Koordinasyon Kurulu konusunda da çalışmaların başlatıldığı öğrenildi. Söz konusu kurulun kısa süre içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Yine ‘Maden Yönetmeliği’ ve ‘Maden Sahaları İhale Yönetmeliği’ ile ilgili çalışmaların da en kısa sürede sonuçlandırılarak yürürlüğe sokulması planlanıyor. Bakan Albayrak, daha önce yaptığı bir açıklamada “Maden yönetmeliğini 30 Eylül’den önce hayata geçireceğiz” demişti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...