Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ’nün senatörlerle kışkırtıcılık planı

Düzenleyen:
FETÖ’nün senatörlerle kışkırtıcılık planı

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan’ın BM toplantısı için ABD’ye yapacağı ziyaret, hain örgütü de harekete geçirdi. FETÖ'nün bağlantılı olduğu senatörler hemen devreye girdi...

Çetiner Çetin ANKARA 
BM Genel Kurulu’nun açılış seremonisine katılmak üzere 17 Eylül’de New York’a gitmesi planlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD programı öncesinde FETÖ’cüler ve iltisaklı siyasetçiler, kirli planlarını devreye sokmak için çalışmaya başladı.
Erdoğan’ın koruma ekibinin hareket alanını kısıtlamak üzere kulis faaliyetlerine hız veren FETÖ’cüler, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ed Royce ve kıdemli Demokrat Eliot Engel’in Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a mektup göndermesini sağladı. Mektupta, “Erdoğan’ın korumalarının olay çıkarmaması için tedbir alınması” gibi kışkırtıcılık kokan ifadeler yer aldı. Diplomatik Kaynaklar, Meclis üyelerinin, Dışişleri Bakanlığı’ndan beklentilerini Türk hükümetinin en yüksek mercilerine iletmesini isteyerek “Türk Polisi ve beraberindeki koruma ekiplerinin, Birleşik Devletler yasalarına saygı göstereceğinden ve Türk Cumhurbaşkanının korunmasıyla ilgisi olmayan saldırgan eylemlerden kaçınacağından emin olmalıyız” dediği öğrenildi.
Kaynaklar, hain örgütün, ABD toplumu ve BM Genel Kuruluna katılacak olan liderler üzerinde olumsuz algı oluşturmak için siyasiler nezdinde lobi faaliyetleri başlattığını da belirtti. FETÖ iltisaklı siyasetçilerin düşünce  ve basın yayın  kuruluşlarını propaganda amaçlı olarak aradığı da belirlendi.
BOZDAĞ: KABUL EDİLEMEZ
Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken gazetecilerin sorularını cevaplandıran Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da ABD’deki dava süreçleriyle ilgili şunları kaydetti: “Washington savcılığı bir iddianame düzenledi. 19 kişiyi kapsıyor. 4’ü sivil Türk vatandaşı, 15’i ise Cumhurbaşkanımızın korumaları. Ama işin garibi, bu 15 korumadan 4’ü olay yerinde bile değil. Mesnetsiz, yanlı ve haksız bir iddianame var ortada. Bu iddianame, PKK/PYD terör örgütünün destekçilerinin o günkü eylem sonrası verdikleri ifadelerden hazırlanmış. Korumaların ifadeleri nerede? Onlar yok. Onlara hiç itibar edilmemiş ve çalakalem hazırlanmış. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. ABD’de Rıza Sarraf üzerinden şimdi de Sayın Bakanımızın (Zafer Çağlayan)  isminin karıştırıldığı olayın özü de şudur; Bu 17-25 Aralık sürecinde FETÖ’nün yargı yoluyla yapmak istediği ama başaramadığı darbe teşebbüsünün aynen Amerika’da, Amerikan yargısını kullanmak suretiyle tekrarından başka hiçbir şey değildir.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...